GTX 1060 6GB Oyunlarda Düşük GPU Kullanımı

Ege Kuyumcu

Hectopat
Ryzen 1600 işlemci, GTX1060 6 GB ekran kartı, B350M GAMING PRO anakart, 3000MHz 8 GB RAM, 250 GB SSD, 1 TB HDD, 600 W güç kaynağı içeren bir donanımım var. Normalde oyun oynarken GPU kullanımı %100'e yakın değerler alması gerekirken LoL'de %10-%20 arası, Fortite'ta %30-%40 arası GPU kullanımı oluyor ve ciddi FPS düşüşleri yaşıyorum. Genel olarak diğer oyunlarda da olması gerektiğinden oldukça düşük GPU kullanımı görülüyor. Bunu düzeltmek için bir çözüm var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1607+ Sürüm Windows 10 pro.
BIOS günceleme.
Driver güncelleme.
144HZ monitör.

BIOS ve Driver güncel. İşletim sisteminin veya monitörün ne etkisi olacak ve bu haliyle bir çözüm yok mu?
işletim sistemi ve çözünürlüğün etkisi var olmaz olur mu? Yap bakıyım windows 7 çözünürlüğüde 1024 yap performans alabiliyor musun? Bizde denedik zamanında birşeyler biliyoruz boşa yazmıyoruz.

Rapor benim işime yarayacak. Bilgisayarındaki bileşenlerin sürücü sürümlerini kontrol edeceğim.

dostum merhaba önceliikler aynı sorundan yaklaşık 1.5 aydır muztaripim. Yani Wİn10 güncellemeden sonra 2 defa temiz format attırdım sonra driverleri temiz kurulup yapıp kurdum pubg de 100-120 fps arası alırken 60-70 bazen çatışmaya girdiği 5 fps kadar düşüyor ve oyun donup takılı kalıyor. Yine aynı şekilde cpu kullanımı %100 de GPU kullanımı 60-70 arasında konuyu rezledim takibindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…