GTX 1060 almak için işlemciden kısılır mı?

Ryzen 2600 serisi guzel. Uzun donem icin ryzen 2600 ve gtx 1050ti kabul edilebilir. Ama oyun performansi istiyorum dersen. I5 8400 ve GTX 1060 6 GB guzel gider. Ileri de xx60 serisi kartin kacta kacini kullanirsin muamma. Dolayisi ile Ryzen 2600 ve GTX 1050 ti terrcihimdir.
Yani I5 8400 ile R5 2600'ın fiyatlarının bir olmasını da düşünürsek AMD'nin özellikleri daha cazip geliyor bana. Biraz araştırdığımda işlemciyi R5 1400 yapmama rağmen orta seviye bir GTX1060 ekleyince 1050 Ti ile fullediğim sistem kasa, psu ve disk fiyatını da yiyor. Bana pek mantıklı gelmedi o yüzden ama yine de sorayım dedim.

Yani I5 8400 ile R5 2600'ın fiyatlarının bir olmasını da düşünürsek AMD'nin özellikleri daha cazip geliyor bana. Biraz araştırdığımda işlemciyi R5 1400 yapmama rağmen orta seviye bir GTX1060 ekleyince 1050 Ti ile fullediğim sistem kasa, psu ve disk fiyatını da yiyor. Bana pek mantıklı gelmedi o yüzden ama yine de sorayım dedim.
Anlamadim nedense ama benim demek istedigimi dedin galiba. :D

Anlamadim nedense ama benim demek istedigimi dedin galiba. :D
Demek istediğimi en basit şekilde tekrar açıklayayım:
1-) Intel I5 8400 işlemcisi ile AMD Ryzen 5 2600 işlemcisi arasında fiyat farkı yok denecek kadar az. Ve AMD Ryzen 5 2600 daha iyi özelliklere sahip.
2-) İşlemciyi AMD Ryzen 5 1400 yapıp GTX1060 6GB ekran kartının ORTA düzey bir modelini eklersem, kafamdaki GTX1050 Ti ROG Strix modeli bulunan sistemimdeki kasa, PSU ve SSD parasını da yiyecek. Bu ne demek; sırf 30 FPS için 1000 TL fazladan ödemem gerekecek, ki o parayı ödeyemem. O yüzden daha mantıklı bir fikriniz yoksa böyle bir şey yapmayacağım.

Toplama bir kasa yapacaksanız bütçe belirtin belki daha iyi bir şekilde toplayabilirler.
Hesabımın açılmış konularını görebiliyor musun bilmiyorum ama önce sanırım 2 tane bütçe belirtip sistem önerisi istedim. Sonra aklıma takılan donanımları -sanırım hepsini xd- teker teker sordum. Bu konularda da bütçeyi merak edip daha iyisini yapabilir miyiz diye sordular. Yine de söyleyeyim 5500 TL'yi aşmasın istiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı