GTX 1060 AMD A10 7890K Darboğaz

O anakartla işlemciyi değiştirmeniz şart. Ciddi anlamda darboğaz olacağı belli. Sonucunda ise hem ekran kartınız hızlı bir şekilde yıpranacak hem de oyunlarda sürekli drop yaşayacaksınız. Devamı ise mavi ekran, oyunlarda kaplamaları yükleyememe gibi sorunlar olacaktır. Satabilirseniz işlemci ve ekran kartınızı satıp ryzen 2600 veya i5 8400 işlemci ve buna uygun anakart almanız gerekiyor. Biraz masraflı olacak ama bu sisteme 1060 olmaz.

Düzenleme: Yorumu okumamışım. Sattığınız iyi oldu. Sistem tercihinizi dediğim işlemciler ve rtx 2060 olarak kullanın. RTX teknolojisi için bile buna değer. 6700K işlemciye gerek yok bence.

O anakartla işlemciyi değiştirmeniz şart. Ciddi anlamda darboğaz olacağı belli. Sonucunda ise hem ekran kartınız hızlı bir şekilde yıpranacak hem de oyunlarda sürekli drop yaşayacaksınız. Devamı ise mavi ekran, oyunlarda kaplamaları yükleyememe gibi sorunlar olacaktır. Satabilirseniz işlemci ve ekran kartınızı satıp ryzen 2600 veya i5 8400 işlemci ve buna uygun anakart almanız gerekiyor. Biraz masraflı olacak ama bu sisteme 1060 olmaz.

Düzenleme: Yorumu okumamışım. Sattığınız iyi oldu. Sistem tercihinizi dediğim işlemciler ve rtx 2060 olarak kullanın. RTX teknolojisi için bile buna değer. 6700K işlemciye gerek yok bence.
Facebook grubundan bir arkadaş R5 2600 ve b450 tuf anakart al dedi. Bu sisteme 1060-1070 darboğaz olmadan çalışır mı peki? (1070 alma nedenim: ikinci el alacağım ve rtx piyasası hala düşmedi ikinci el 2060lar hala GTX 1080'den pahalıya gidiyor. Bütçe arttırabilirsem grupta güvenilir bir arkadaş var 2150ye temiz 1080 satıyor onu alacağım.)
Ryzen 5 2600 ve gigabyte RX 580 8GB alındı.

Son düzenleme:
A10 7890k 12gb ram asus a88x-m usb3.1 anakart ile gtx 1660 kullanıyorum. Darboğazın kralı burada. Gtx 1060 a da yapar. Bf1 oynanmıyor kasmaktan fps drop tan. Pubg falan da aynı. Gta 5 akıcı ama 40 ın altına zaman zaman iniyor ultra ayarda. Metro Exodus Ultra detay Ray Tracing açık En düşük 20 bazen 18. En yüksek 30-33 civarı.

Merhaba, 2 senedir 1050 TI kullanıyorum ve artık yetmemeye başladı. Onu satıp 1060 alacağım, evet darboğaz yapacağı belli ama ne kadar yapar? İnternette 4-5 videodan fazlası ve ya forumlarda çok fazla konu yok. BF1'de 6. nesil i5 ile 3-4 FPS fark varken başka bir videoda 7. nesil i3 ile Rise Of The Tomb Raider'da 10 FPS fark oluyor. Sizce ekran kartının % kaçını kullanır, kaç FPS fark eder ve bu sistemi kullanan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Not: İşlemci, anakart ve Rami 1 seneye tamamen yenileyeceğim.
Sistem:

AMD A10 7890K
1600mhz 8GB RAM
MSI A68HM E-33 V2

Hocam öyle bir işlemciniz varken ekran kartını upgrade etmeyin bence. Ben olsam, 1-2 yıl daha idare eder, ddr5 çıktığında komple sistemi yenilerdim. Şahsen ben de RTX 2070'ler duyurulduğunda (daha ortada 2060 falan yoktu) bu nesilden bir cacık olmaz diye 1060 3g'den 1070 Ti'a geçmiştim, çok acele ettiğim için pişman sayılırım. 1 nesil bekleyebilirsiniz bence acele etmeyin.

Intel in yeni işlemcilerinde ddr4x ram desteği adı geçer oldu. Amd nin yeni anakartlarında pci-ex 4.0 var. Ekran kartları artık gddr6 kullanıyorlar. Hbm2 olanı da var. Geride kalan bence artık anakart ramleri. Yakın bir zamanda anakartlar için ddr5 ramler çıkarsa hiç şaşırmam. Ama şimdilik bu nesilde çıkan işlemciler desteklemiyor. Tek engel o. Gelecek nesilde destek sunulabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı