GTX 1060 AMD mi? İntel mi?

Vikings

Hectopat
Daha fazla  
Elim de yaklasık 1-2 yıl önce topladığım bilgisayarım var.

Ekran Kartı:

Ram:

Anakart:

İşlemci:

Kasa:

Güç kaynağı:

Aldığımız performans bize yetip tatmin edicek ise illa 1070, 1080 al nasıl olsa bütçen var demenizi istemiyorum.

Kendinize toplar gibi yardımcı olur musunuz, ne kadar ucuza halledersek o kadar iyi. Gözden bi 5-6 bin çıkarttım ama fazla bütcem de var.

Kafamda kurduğum, arkadaşlarımın yardımı ile oluşan sistemi sunuyorum sizlere:

Monitör:
Alternatif olarak bunu düşünüyorum 2K monitör. 1070 İle 4K oynuyorlar 1060 ile 2K'da rahat oynarım diye düşünüyorum, 2K monitör sizce alınır mı? Sonucta 2018 oldu yıl 2K'ya geçelim diyorum.

Anakart:

RAM (Hangisini önerirsiniz? 8 GB'dan 2 tane alsam bana 1000-1100TL) geliyor.
2x8 16 GB olanı ise 1200TL.

Ekran Kartı:

Tatminkar olur mu, 1070 almamız gerekir mi?

İşlemci olarak 1600x Ryzen 5 seçtim. Yalnız arkadaşım oc yaptıktan sonra sıvı soğutma gerektiğini belirtti.
Sıvı soğutma olarak bunu seçtim.

1500TL gibi fiyatlara ulaşıyoruz. Peki bu kombin ile intel Core i7 8700 Soket 1151-V.2 3.2GHz 12MB Önbellek 14nm işlemciden daha iyi yada aynı performansı alabilir miyiz? Alabilirsek Ryzen 5'i ve soğutucuyu alıyorum, bir yandan bu işlemci daha iyi performans verebilir mi?
Yada işlemcide direk Ryzen 7 1700'mü almalıyım oc vs uğraşma derdimiz olmaz?

Sorum şu: monitör, RAM, işlemci, anakart ve ekran kartına ihtiyacım var. Dostlarımın yardımı ile bu şekilde bir sonuca ulaştık. Ortalama bütcemiz bu şekilde arkadaşlar. Aşırıya kaçmadan yardımlarınızı ve değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1060 ile 2K oynarsın, tavsiyem R7 1700 al rahatına bak. Yanında gelen fanla biraz OC bile yaparsın. Normalde 1080P oyun için Intel daha iyi ama 2K ve üstünde AMD ile aynılar. Ayrıca AMD çoklu çekirdekte daha iyi. O yüzden AMD diyorum. RAM olarak Gskill Trident Z RGB 2X8 GB 3200 MHZ CL16 öneririm. Ryzen için frekans önemli. Bu RAM Nanokatalog'da 965 lira. Anakart olarak da eğer benim için SLI gibi şeyler önemli değil diyorsan Gigabyte AB350 Gaming 3, onlar da olsun diyorsan Gigabyte AX370 Gaming K3 öneririm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı