Merhaba arkadaşlar,
Benim problemim anlık takılmalar yaşamam. Sistem özelliklerim aşağıdaki görselde yazıyor. Kısaca hangi durumlarda ne kadar takıldığını yazacağım.
Eki Görüntüle 377079
*PUBG oynarken 130-150 FPS arası değer alıyorum ancak arada bir 10-15 saniyelik bazen daha uzun donmalar oluyor, tekli oynarken daha az yaşıyorum ama duo veya squat girdiğimde artıyor. Ve takım olarak girdiğim zaman ekran donsa bile sesli iletişimimizde hiçbir problem olmuyor sesler gidip geliyor.
*CSGO da 300 civarı FPS alıyorum ama PUBG den daha az sıklıkta ve daha kısa süreli donmalar yaşıyorum.
*Windows'da normal gezinirken (tarayıcıda değil) yine 2-3 saniyelik donmalar oluyor
*Film izlerken oluyor
*Hatta ekran koruyucu geldiği sırada bile ekranın donduğunu gördüm
Şimdi benim tahminim özellikle PUBG için donanım yetersizliği olduğunu düşünmüyorum çünkü bu donmalar haricinde 130-150 FPS arası akıcı bir şekilde oyunumu oynayab
iliyorum. Alttaki grafiğe göre PSU yetersizliğinden olabilir mi diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 377080
Evet arkadaşlar sizlerden de tahminler almak istiyorum ya da denememi istediğiniz bir şey varsa deneyebilirim. PSU almadan önce sorunun kesinlikle bundan kaynaklandığını çözmem lazım boşuna PSU ya para harcamak istemiyorum. PSU harici başka bir sebepte olabilir mesela Win 10 kullanıyorum ama ilaçlı yada virus vs. yazılımsal başka şeyler de olabilir mi? Varsa önerileriniz tavsiyeye açığım.