GTX 1060 Anlık Takılma Problemi

BlackTower26

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,

Benim problemim anlık takılmalar yaşamam. Sistem özelliklerim aşağıdaki görselde yazıyor. Kısaca hangi durumlarda ne kadar takıldığını yazacağım.

*PUBG oynarken 130-150 FPS arası değer alıyorum ancak arada bir 10-15 saniyelik bazen daha uzun donmalar oluyor, tekli oynarken daha az yaşıyorum ama duo veya squat girdiğimde artıyor. Ve takım olarak girdiğim zaman ekran donsa bile sesli iletişimimizde hiçbir problem olmuyor sesler gidip geliyor.
*CSGO da 300 civarı FPS alıyorum ama PUBG den daha az sıklıkta ve daha kısa süreli donmalar yaşıyorum.
*Windows'da normal gezinirken (tarayıcıda değil) yine 2-3 saniyelik donmalar oluyor
*Film izlerken oluyor
*Hatta ekran koruyucu geldiği sırada bile ekranın donduğunu gördüm

Şimdi benim tahminim özellikle PUBG için donanım yetersizliği olduğunu düşünmüyorum çünkü bu donmalar haricinde 130-150 FPS arası akıcı bir şekilde oyunumu oynayabiliyorum. Alttaki grafiğe göre PSU yetersizliğinden olabilir mi diye düşünüyorum.

Evet arkadaşlar sizlerden de tahminler almak istiyorum ya da denememi istediğiniz bir şey varsa deneyebilirim. PSU almadan önce sorunun kesinlikle bundan kaynaklandığını çözmem lazım boşuna PSU ya para harcamak istemiyorum. PSU harici başka bir sebepte olabilir mesela Win 10 kullanıyorum ama ilaçlı yada virus vs. yazılımsal başka şeyler de olabilir mi? Varsa önerileriniz tavsiyeye açığım.

Merhaba, hocam SSD ve var ise HDD bağlantı kablolarını kontrol edebilir misiniz? Elinizde yedek var ise değiştirebilirsiniz de, zamanında başıma benim bu tarz bir olay gelmişti bir çok şeye gebe bir problem masaüstünde sabit 1 dakika bekleyip mauseyi oynattığınızda geç tepkime alıyorsa muhtemelen sorun HDD veya SSD kaynaklı olabiliyor, diğer tavsiyeler standart windows güncel sürüm BİOS güncel sürüm ve ekran kartı güncel driverleri kullandığınıza emin olun. PSU ile ilgisi olacağını zannetmiyorum.

Aynisi bana oldu sana önerim ilk olarak parçalara bahane bulmadan driverları güncelle,anakartin chipsetini ve windowsu öncelikle dene.

A dan Z ye herşeyi güncellerim anakartın sitesinden tüm driverleri indirdim ve kurdum bios ve ekran kartını da güncelledim, biraz fark etti gibi öncesine göre daha az donma yaşanıyor sanki ve daha kısa sürüyor, biraz daha denedikten sonra tekrar yazarım. Ama PUBG ve CSGO da öncesine nazaran fps biraz düştü ve donmalar masaüstü de dahil herhangi bir anda olmaya hala devam ediyor.
@Saydek34 @Kaimercy

Kardeşim aynısı yaşadım 1060 var bende de sonra SSD alınca iş çözüldü. Akıyor alet şu an.

Sadece PUBG'de takılmalar oluyorsa yapıyor onu ya oyundan kaynaklı. Bazen çok akıcı oynuyorum bazen hiç olmadık şekilde mouse dönmüyor. PUBG dışında hiçbir oyunda yaşamıyorum bunu Oyun hala tam olarak optimize değil. CSGO'da 250-300, Rainbow Six Siege'de 110-120 fps alıyorum ve hiçbir zaman takılma görmedim. PUBG'de yapıyor işte arada akıcılığı kayboluyor

Senin problemin dedigim gibi muhtemelen SSD kaynakli, veya kablolari ile onlari bi kontrol edersen cozume ulasabilirsin.

Grafiklere göre işlemci de tıkanmıyor. Yani işlemci bir anda %100e vursa o anda dip görmesini ve stutter yaratmasını anlayabilirdik. Fakat durum bu da değil.

Bana da biraz sorun PSU gibi geldi. Bu tür kasalara da pek kaliteli PSUlar koymuyorlar. Öbür taraftan da GTX 1060 ve i3 8350k sistemin peak. tüketimi olsa olsa 250 watt civarı olacaktır.

Kardeşim aynısı yaşadım 1060 var bende de sonra SSD alınca iş çözüldü. Akıyor alet şu an.
Başından beri SSD var bende
Ben PUBG dışında da yaşıyorum maalesef
Senin problemin dedigim gibi muhtemelen SSD kaynakli, veya kablolari ile onlari bi kontrol edersen cozume ulasabilirsin.
Bunu daha deneyemedim hocam
Emin misin hocam 250 olduğuna ben sanki 480W civarı bişey diye hatırlıyorum
Ayrıca arkadaşlar grafiğe bakarsanız fps düşmesinin olduğu yerlerde CPU/GPU güç tüketimi ve kullanımı da düşüyor yani fps i etkileyen kullanım oranı onuda belirleyen güç tüketimi değil midir? Eğer bu mantık doğruysa önce güçte azalma oluyor sonra kullanım oranı düşüyor ve ardından fps sıfır değerine kadar düşüyor buda benim yaşadığım birkaç saniyelik donmaların açıklaması olabilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…