GTX 1060 Düşük FPS Sorunu

ExOnly

Hectopat
Daha fazla  
Ben yaklaşık 1 yıldan beri GTX 1060 ekran kartına sahibim fakat 1 yıldan beri çoğu oyunda düşük FPS alıyorum. GTA 5'te en düşük ayarlarda 65FPS alıyorum. Battleground'da en düşük ayarlarda 50FPS alıyorum. Arma 3'te düşük ayarlarda maksimum 60FPS alıyorum. Son olarak Ark Survival Evolved'da orta ayarlarda 60FPS'in üstüne çıkamıyorum.
  • i5-6400 İşlemci
  • Asus GTX 1060 Ekran Kartı
  • H110M-D D3 Anakart
  • 8GB Bellek

Windows 10 kurarsanız daha iyi performans alırsınız. Kullandığınız kart DX12 destekli ama W8'de DX12 desteği yok. Yani kartınız 5/2'si kadar verim alıyorsunuz. W10 kurarsanız tam verim alırsınız. Verdiğim linkten ekran kartını güncellemen, şimdilik yardım edecektir sana.

peki saolun şuan indiriyorum. win 10'da en kısa sürede kurcam
fakat ben ilk aldığımda win 10 kuruluydu fakat ekran kartı performans vermiyordu yani sadece işlemci kulanıyordu yani minecrafta bile 15 fps alıyordum. win 10 kuruluyken.
Yakşalık 10 ay önce

ondan sonra win 8 yükledim

peki saolun şuan indiriyorum. win 10'da en kısa sürede kurcam
fakat ben ilk aldığımda win 10 kuruluydu fakat ekran kartı performans vermiyordu yani sadece işlemci kulanıyordu yani minecrafta bile 15 fps alıyordum. win 10 kuruluyken.
Yakşalık 10 ay önce

ondan sonra win 8 yükledim
Bilgisayarı ilk aldığında ekran kartları güncel olarak gelmez. Sen güncelleme yapmadığın sürece ekran kartı ne olursa olsun On-Board olarak görünür sisteme. Verdiğim linkte ki driver kurarsan kullandığın kart GTX 1060 olacaktır. Daha güncellemeyi yapmadan önce Dxdiag ekran kısmının resmini atarmısınız?

peki Ryzen 1800x işlemci alırsam FPS'im artarmı ? artarsa ne kadar artar

şuanda driveri kuruyorum
Adsız.png

%20-30 oranında artar evet, ama oyun oynamak için intelin K serisi daha iyi bence. Güncelleme yaptıktan sonra da bir resim atarsan mutlu oluruz :D DX11 diyor, W10 geçersen DX12 olur. DX12 şuan en iyisi.

Şuan diyelim GTA V de i5-6400 ile 50 FPS alıyorsan, İ7-6700K ile 60 FPS, İ7-7700K ile 70 FPS alırsın. Oyunlarda işlemci, ekran kartı kadar performansı etkilemiyor ama senin işlemcine göre 6. veya 7. nesil işlemciler bayaa etkiler oyunu.

Varsa facebook eklermisin: fb.com/mrsahinx

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı