GTX 1060, i5 6600 GTA 5 Yüksek CPU Kulllanımı

Jokerman

Kilopat
Başlıkta belirttiğim gibi bir durumla karşı karşıyayım. Aslında tam olarak problem mi değil mi emin olmak zor.

İlk olarak,
-Ekran kartı aktif dönüştürücü ile 1680x1050 çözünürlükte ki bir VGA monitöre bağlı.
-RAM 8 GB
Ben sorunun aslında bunlara bağlı olduğunu düşünüyorum. Birde sanıyorum GeForce Experiance oyunları optimize ettikten sonra bu durum ortaya çıktı. Fakat sizlerinde görüşlerini alarak içimi rahatlatmak istiyorum.

Özellikle bunu en gözle görünür şekilde yaşadığım oyun GTA V GPU kullanımı %68 seviyelerinde(fakat FPS ort. 90) seyrederken CPU kullanımı ise %99 100 civarlarında geziyor fakat bir kasma söz konusu değil çimenlik alanlara girdiğimde, patlama sahnelerinde ise GPU kullanımının yükselmesiyle (%99'a asla ulaşamıyorum.) CPU kullanımı %85 seviyelerine geriliyor.

Mafia 3'te de şehir içinde belirttiğim durum mevcut. Rise of Tomb Raider'da ise GPU %99 CPU %91 seviyelerinde geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır takılma düşme vs olmuyor sadece internette izlediğim fps değerlerinden biraz düşük alıyorum. Tahminen oda vga bir monitöre bağlı olduğundan ve 8gb ram olduğu için ekran kartını yeterince zorlanmıyor buna bağlı olarak CPU kullanımı yükseliyor olabilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Düşük çözünürlükte oyun oynamak ekran kartının yükünü işlemcinin omuzlarına bindirir. Bu yüzden DSR ile çözünürlüğü 1080p' ye, ayrıca bütün ayarları alınabilecek en yükseğe alın. Ayrıca RAM' i de 16 GB yapmanızda fayda var :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı