GTX 1060 için 240/144 Hz monitör seçimi

cabbarsan

Hectopat
Ekran kartım 1060 6G. 144 Hz VA ve 240 Hz TN panel arasında mantıklı bir tercih yapmak istiyorum. 240 Hz alırsam 3A oyunlarda 60 FPS deneyimim nasıl olur? 240 Hz gördükten sonra 3A oyunlarda 40-75 FPS arasında zevk alabilir miyim? Almayı planladığım 2 monitörü altta belirtiyorum ve varsa daha iyi tavsiyeniz okumaktan zevk duyarım.

Çözüm
Hocam demek istediğim 144 Hz görüp herhangi bir oyunu 60 FPS oynamak can sıkıyor mu?
Yani fark yaratıyor evet 1 2 dk içinde göz alışıyor ama sen hep 3A mı oynuyorsun fark yaratıyor dediğim mesela fortnite oynarken 60 hz e çekersen farkı anlarsın ama AC Odysey direk açar açmaz 60 fps ile oynarsan fark olmaz fark en fazla aynı oyun içinde farkediyor
Dostum eğer çok oyunculu oyunlar oynayacaksan 144Hz veya 240Hz monitörlere bakmalısın. Ama yüksek grafikli oyunlar oynayacaksan 75Hz monitörlere bakmanı tavsiye ederim çünkü GTX 1060 6GB ekran kartının gücü belli. Yüksek grafikli oyunlarda güçlü bir ekran kartı olmasına rağmen 144 veya 240 FPS görmen mümkün değil. 75Hz monitör istersen şuna bakmanı tavsiye ederim:

Hatta daha da spesifik olarak söyliyim CS ve LOL Overwatch gibi oyunlar oynamaycaksan 144Hz monitör almanın pek bir anlamı yok. O kartla zaten alacağın fps 60-80-90 arası olacak. Ha ilerde ekran kartımı güncelleyeceğim ben yatırım olarak alıyorum diyorsan orası ayrı ama böyle bir niyetin yoksa 75hz alıp arta kalan parayla da donanımlarını güncelleyebilirsin. 240Hz den farkındaysan bahsetmiyorum bile çok pahalı ve anlamsız geliyor. Bu hz değerini değerlendirebileceğin 2-3 oyun varken israf.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim ama aradığım sorunun cevabını kimse vermedi. Bende biliyorum dediklerinizi fakat daha önce yüksek Hz bir monitör kullanmadığım için Overwatch CS gibi oyunlarda 144/240 Hz gördükten sonra 3A oyunlarda durum ne olur onu merak ediyorum. Yüksek Hz kullanıp dediğim durumu deneyimleyen bir kullanıcı cevap verirse çok iyi olur. Bir konuya daha açıklık getireyim monitörü sadece 3A oyunlar için almıyorum çoğunlukla Overwatch tarzı vakit geçirmelik oyunlar oynuyorum fakat 3A oyun deneyimimden bir şey kaybetmek istemiyorum.

ben aoc 144hz kullanıyorum 144 hz alabiliyorum kimseyi dinlemeyin ama ileride gtx 1080 1080ti üstü kartlar almayacaksanız 240hz saçmalık olur. bence 144hz ekran kartınıza gayet yeterli rekabetçi oyunlarda yayıncı ayarlarına alırsan 144 hz alabilirsin büyük ihtimal. ben kullanmadan inanmazdım 60 hz ve 144hz farkına ama inan alabilirsen 144 fps ondan sonra 60 düşür sanki 60 dan 30 a düşmüş gibi oluyorsun kesinlikler 144 hz al bence farkı kendin de gözlemlersin zaten 144 hz al geç hatta itopyada bende olan monitör aoc 24 inç 144 hz (çok memnunum) 1399 tl ve aoc kaliteli bir firmadır kullanıyorum tek kelime ile muhteşem

Son düzenleme:
ben kullanmadan inanmazdım 60 hz ve 144hz farkına ama inan alabilirsen 144 fps ondan sonra 60 düşür sanki 60 dan 30 a düşmüş gibi oluyorsun kesinlikler 144 hz al bence farkı kendin de gözlemlersin zaten 144 hz al geç
3A oyun oynarken zevk alabiliyor musunuz?
Eğer 240Hz monitörü alma şansın var ise ben olsam Samsung monitörü alıp aradaki fark ile temiz bir 2. El 1070/1070Ti alırdım.
Dediğinizi düşünmüyor değilim. 240 Hz alıp ne yapacağım e-spor gibi bir hedefimde yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı