GTX 1060 + Intel i7 10700K sistem darboğaz yapar mı?

neurasthensjhen

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2020
Mesajlar
35
Arkadaşlar merhaba,

Yeni sistem topladım Intel i7 10700K işlemcili sistem çok akıcı ama CS:GO'da tatmin olamadım acaba eski ekran kartıma darboğaz yapıyor olabilir mi? Ekran kartım GTX1060 6 GB, oyundayken CPU %25i geçmiyor fakat GPU %50-85 arasında sürekli bu normal mi?
 
Hayır hocam. Darboğaz yok. İşlemci gücü fazlasıyla yeterli. CS:GO türü oyunlar zaten işlemci odaklıdır. Sıkıntı yok. Hikayeli oyunlar için daha da yükselir.
 
Hayır, o işlemciye çıtır çerez sayılır hatta GTX 1060.

Ekran kartı kullanımı, bu tip FPS oyunlarında genelde yüksek yüzdelerde seyretmez çünkü ekran kartına CS:GO gibi basit oyunlardan ötürü yük binmez.

Grafikleri yükseltip bir de öyle deneyin, kullanımda tam olmasa da az/çok artış olacaktır. Öte yandan yüksek grafikli AAA oyunlara yönelirseniz, herhangi bir darboğaz sorununun söz konusu olmayacağını anlarsınız bu ikilide.

Düşük işlemci kullanımı darboğaz demek değildir, düşük ekran kartı kullanımı darboğazdır; karıştırmayın. Yüksek ekran kartı, yapısı gereği kendisine nazaran düşük (yetersiz) kalan işlemciye darboğaz yaptırır; bundan dolayı işlemci yetersiz gelerek ekran kartını tam olarak besleyemez ve ekran kartı kullanımı düşük yüzdelerde seyreder. İşlemci-ekran kartı arasındaki darboğaz olayı bundan ibaret. Sizin durumunuzun tam tersine deniyor yani.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı