GTX 1060 Isınma Problemi

AİDA 64'ün sistem testinde maksimum 73 dereceyi görmüştüm Size geçmiş olsun, ne diyebilirim ki başka

Bir çok oyunda 60 derecelerde seyrediyor.
Öyleyse bir sorun yok. Oyunlarda 60-65 kabul edilebilir sıcaklıklar.

Kasayı yanı açık haldeyken masanın üzerine, açık yanı size dönük şekilde koymayın. Benim suratıma patlamıştı Counter-Strike oynarken PSU yandı, beraberinde ekran kartını da yaktı, kıvılcım falan atmıştı suratıma.

Oww geçmiş olsun hocam. Kasa ayak hizamda çalışma masasının alt kısmında. Yani daha eski, ekran kartına çok daha az yüklenen oyunlarda ısı değeri çok daha düşük ama yeni oyunlarda 80'i görüyor maalesef. Kasa değiştirdikten sonra ısı problemi devam ederse ekran kartını temizletmeyi düşünüyorum fanın altındaki tozları aldıktan sonra bile 10 derece fark etti.

Burada oynanılan oyunlar çok önemli Counter, League of legends gibi oyunları oynamak ile AAA oyunları oynamak farklıdır. Biri 55de çalışır biri 75de çalışır. Vsync sabitlemek çekirdek hızını düşürmek,anti alasing kapatmak sıcaklığın daha fazla artmasını engeller. İlacı biliyorum ama kendi yaramı saramıyorum.

Darboğazın sıcaklığı etkilediğini söylemezsiniz, birbiriyle alakasız durumlar.
Arkadaşlar yaptığım testler sonucu bir sonuca vardım. Ekran kartım 79 derecede iken fan %65 de çalışıyor. Öncelikle bu anormal bir sonuç mu bilmiyorum. Ayrıca sorunun dar boğaz sebebiyle olduğunu düşünüyorum. Evet darboğaz sorununun kart ile alakası olmaz normalde ama nasıl oyunlarda Vsync ayarını açtığımızda FPS stabil hale geliyor ve ısı düşüyor ise aynısı geçerli. Çünkü oyunu ultra ayarlardan high ayarlara aldığımda dar boğaz kalkıyor ve FPS 60'a sabit hale geldiğinde ısı düşmeye başlıyor. Sizce çıkardığım sonuç doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sisteminizin (GTX 1060) değil sizin ısınma probleminiz var...
Mesela, neden kasanızın bi kaç fotosunu ve oyun içi anlık CPU, GPU kullanımlarını ve sıcaklık değerlerini atmıyorsunuz buraya? Anlık değerler için Afterburner'dir önerim bu arada.

Kendi kendine teori yapmış olabilirsin ama darboğazın sıcaklıkla alakası yok. İşlemci diğer bileşenlerin sıcaklığına etki etmez. Işlemcin nedir? CPU-GPU kullanım değerleri hangi seviyelerde?
Kendimce bir teori işte darboğazın sıcaklıkla alakalı olmadığını anladım. İşlemcim i5 2400. Isınma olayı şu ana kadar witcher 3'de oldu o nedenle fazla dar boğaz yaptığı söylenemez. Önemli olan kısım kart 79 derecede iken fan yüzde 65 de dönüyor.

Afterburner ile yaptığım testte kart sıcaklığı 79 derecede iken fan kullanımı %65'de idi. Ne kadar normal bilmiyorum.

Afterburner ile yaptığım testte kart sıcaklığı 79 derecede iken fan kullanımı %65'de idi. Ne kadar normal bilmiyorum.
Gayet normal bir durum. Daha serin çalışabilmesi için daha iyi bir kasa alın. Tabii bu sıcaklıklarda kartınız zarar görecek diye bir kaide yok. Sadece içiniz rahat etmeyecekse diye daha iyi bir kasa alın diyorum.

Anlık sıcaklıkları ve kullanımları video olarak atsaydınız daha iyi olacaktı ya neyse.

Hocam video resim atamama sebebim fazla pc başında olamamam son zamanlarda biraz doluyum maalesef. Benim için önemli olan donanımsal bir problem olmaması. Kasa işini halledebileceğimi düşünüyorum. Kasa alana kadar fan hızımı arttırırsam kartın ömrünü çok yemiş olur muyum? Ayrıca şu ana kadar bu kadar sıcaklık artmıyordu ve kasa aynıydı ne oldu da bu hale geldi anlayamadım. 80 derece zarar vermiyor olsa bile 1060 için max dereceler 70'li dereceler diye biliyorum. Umarım karta zarar gelmez bu süreçte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…