GTX 1060 Isınma Problemi

@FurkanEmir41 İşlemci %100 kullanımda olsa bile darboğazın kralını da yapsa soğutman ve hava akışı oldu mu, sıcaklık belli başlı değerlerde seyreder. Bu konudaki sorun da işlemci sıcaklığı değil GPU sıcaklığı, GPU sıcaklığına diğer bileşenlerin etkisi yok. Sen kendi sisteminde de darboğaz yaşıyorsun, senin sisteminde de sıcaklığa etki etmiyor, tabii işlemcinin yarı kullanımda ve tam kullanımda verdiği ısı değerleri birebir aynı olmaz, tam kullanımda 4-5 derece daha ısınabilir.
Anladım hocam sadece bir teoriydi dediğim gibi tam konuya hakim değilim. 75-80 arası bazı oyunlarda oluyor zaten. Problem yaratmayacaksa fanı hızlandırmayı düşünmüyorum ömrünü azalttığı söyleniyor kartın.

Açıkçası yaklaşık olarak 4-5 aydır BF4 oynuyorum ve en yüksek ayarlarda maksimum 59 dereceyi gördüm. Sizin 80 dereceyi görmeniz bana çok şaşırtıcı geliyor açıkçası. Üstelik benim kasamda sadece 2 fan var.
Hocam benim kasam cidden kötü bir kasa. Ayrıca bende BF4 oynasam düşük ısı ile karşılaşırım büyük ihtimal. Çünkü sadece bir kaç oyunda dediğim gibi. Metro 2033 Redux'ta örneğin 65 dereceği geçmiyor.

Fan devirleri sürekli %100 hızında olursa fan ömrünü uzun sürede kısaltır.
En iyisi fan hızına hiç dokunmamak sanırsam zaten birkaç oyunda dediğim gibi. Zaten bu ısılarda çok sorun olduğu söylenmiyor. Evet ısındığının farkındayım ama sanırsam risk altında değil. Yani ısınması fan ömrünün kısalmasından daha küçük bir sorun gibi gözüküyor.

70 derece desen olabilir derdim ama 80 derece normal değil. Yeni mimarili ekran kartlarının, oyun oynanırken bile, o sıcaklıklara çıkmaması gerekir.

1 - Kasanın hava giriş ve çıkışındaki tozları temizleyin.

2 - Kasanın yan panelini söküp o şekilde çalıştırın. Sıcaklık değerleri düşerse, sorun kasanın hava almamasından kaynaklanıyor demektir. (Tabi ideal olan, kapalı kasada düzgün bir hava akışı olmasıdır.)

3 - Kasanın yanı açık şekilde çalışırken, ekran kartınızın fanını gözleyin. Kart ısındığında fan hızlanmıyor ise fanda bir sıkıntı vardır.

4 - Fanları ters çevirin. Yani hava giriş fanını havayı dışarı atacak şekilde, hava çıkış fanını havayı içeri alacak şekilde monte edin. Kasa havayı arkadan alıp önden üflesin. Saçma bir kurulum ama denemekten zarar gelmez. :D

70 derece desen olabilir derdim ama 80 derece normal değil. Yeni mimarili ekran kartlarının, oyun oynanırken bile, o sıcaklıklara çıkmaması gerekir.

1 - Kasanın hava giriş ve çıkışındaki tozları temizleyin.

2 - Kasanın yan panelini söküp o şekilde çalıştırın. Sıcaklık değerleri düşerse, sorun kasanın hava almamasından kaynaklanıyor demektir. (Tabi ideal olan, kapalı kasada düzgün bir hava akışı olmasıdır.)

3 - Kasanın yanı açık şekilde çalışırken, ekran kartınızın fanını gözleyin. Kart ısındığında fan hızlanmıyor ise fanda bir sıkıntı vardır.

4 - Fanları ters çevirin. Yani hava giriş fanını havayı dışarı atacak şekilde, hava çıkış fanını havayı içeri alacak şekilde monte edin. Kasa havayı arkadan alıp önden üflesin. Saçma bir kurulum ama denemekten zarar gelmez. :D
Zaten uzun bir süredir yan paneli olmadan kullanıyorum. Kaba temizlikten sonra çok nadir oyunlarda 75+ sıcaklığı görüyor. Bir çok oyunda 60 derecelerde seyrediyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı