GTX 1060 ısınma sorunu

khizriev

Hectopat
Daha fazla  
Bir hafta önce bilgisayar toplamıştım. Ekran kartım boştayken, masaüstündeyken bile çok ısınıyor. Oyundayken daha çok ısınıyor.

• İşlemci: AMD RYZEN 5 1600
  • Ekran Kartı: DUAL-GTX 1060-O3G 192 Bit 1569 MHz
  • Anakart: PRIME B350M-K
  • RAM: 8GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Basic Home

MSI Afterburner'da veya ASUS GPU TWEAK 2'de fan hızını otomatiğe aldığımda ısı bilgisayar boştayken GPU 50-55 arası geziniyor. Oyuna girdiğimde ise GPU 70-75'lerde dolaşıyor. FPS takılmaları oluyor, oyunlarda 100'den 40'a falan düşüp tekrar artıyor. Sizce yazılımsal bir sorun mu, yoksa donanımsal mı? Ekran kartında mı sıkıntı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dying Light orijinal mi? Oyundan kaynaklı sorun olabilir. Ayarlarında oynama yapabilirsin.
Steam Community :: Guide :: Dying Light: Graphics & Performance Guide

Nvidia GeForce Experience üzerinden optimize ederek girebilirsin.

Denetim Masası>Donanım ve Ses>Güç Seçenekleri Yüksek performansa çekebilirsin.
Nvidia Denetim Masası> 3D Ayarlarının Yönetilmesi>Güç yönetim modu Maksimum performansı tercih et olarak değiştirebilirsin.
Screenshot_1.png

Hotfix sürücüsü bulunmakta onu deneyebilirsin.
https://forums.geforce.com/default/...vers/announcing-geforce-hotfix-driver-391-05/

Ani FPS droplarınız sebebi RAM'iniz. GTX 1060'a 8 Gb RAM artık az geliyor. Eğer deneme şansınız varsa bi RAM daha ekleyip deneyebilirsiniz. Sıcaklık değerleriniz oldukça normal 60 dereceye kadar fanlar çalışmadığını da hesaba katarsak boştaki sıcaklık normal yük altında 70-75 gayet normal değerler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı