GTX 1060 mı alınmalı RX 580 mi?

bloudosia

Kilopat
PC'yi toplamamın asıl sebebi LOL ve PUBG oynamak olacak. Ayrıca yayın yapma ihtimalim de yüksek. Sorularım şunlar olacak:

- RX 580 150 lira falan daha fazlaymış. Benchmarklarda GTX 1060 daha üstün gözüküyor ama herkesin söylediği bir RX 580 gelecekte çok daha performanslı olacak gerçeği varmış. Bu konu hakkında ki fikirleriniz?

Monitör olarak şu anda çok geçmişlerden kalan 60 Hz ve 5 ms bir monitörüm var, bütçem yetmediğinden şimdilik bunla idare edip seneye daha uyumlu bir şey alacağım. RAM olarak 8 GB 3000 MHz bir şey alacağım.

Eklentide de şuanlık almayı düşündüğüm sistem var. SSD konusunda emin olmamakla birlikte eğer RX 580'i alırsam sonra taktıracağım, GTX 1060 alırsam ruh halime bağlı SSD taktırıp taktırmayacağım. HDD eksik bu arada tabii, onu eklemeyi unutmuşum.

1525290556579.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne tür hatalar?
Her işletim sağlam sistemi güncellemesinin ardından AMD güncellemesi beklemeniz gerekebilir çünkü Radeon tool (Crimson) başlama hataları verebiliyor.
Buna karşın Nvidia bu piyasada daha önce bayrak tutuyor. Daha sık güncelleme yayınlıyor. Yabancı kanalların çoğunda ise AMD yerine hep Nvidia kartlarla testler ve sunumlar yapılıyor.

Her işletim sağlam sistemi güncellemesinin ardından AMD güncellemesi beklemeniz gerekebilir çünkü Radeon tool (Crimson) başlama hataları verebiliyor.
Buna karşın Nvidia bu piyasada daha önce bayrak tutuyor. Daha sık güncelleme yayınlıyor. Yabancı kanalların çoğunda ise AMD yerine hep Nvidia kartlarla testler ve sunumlar yapılıyor.
İnsanlar uzun vadede olması sebebiyle AMD almam konusunda bana tavsiye veriyor ama bu da tabii ki önemli bir nokta. Teşekkürler.

İnsanlar uzun vadede olması sebebiyle AMD almam konusunda bana tavsiye veriyor ama bu da tabii ki önemli bir nokta. Teşekkürler.
Günümüz teknolojisinde "uzun vade" diye birşeyin pek kalmadığını düşünüyorum...
Bir teknolojik ürün alacaksanız, bugünkü performansına göre alın.
Zamanında 5 yıl götürür denilen ekran kartlarının, grafik teknolojisinin çok hızlı gelişmesiyle 2 sene olmadan ne hallere düştüğünü de gördük.
Her şey kağıt üstünde göründüğü gibi sonuçlanmıyor...
Benim fikrim bu tabii, dediğim gibi ben "bugün" hangisi iyiyse onu alırdım...

AMD ekran kartlarının sürücü hatalarından çok çekmiş birisi olaran nvidia diyorum size :)
Hangi zamandan bahsediyorsun. HD serisimi yoksa R7ler filan mı? 2 senedir RX 480'i kullanıyorum önce ReLive sonra ise Adrenalin yazılımları çıktı son derece başarılı ve sorunsuzlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı