Zamanında bu iki ekran kartını çok araştırdım bana göre RX 580 bir tık daha önde.
Günümüz teknolojisinde "uzun vade" diye birşeyin pek kalmadığını düşünüyorum...
Bir teknolojik ürün alacaksanız, bugünkü performansına göre alın.
Zamanında 5 yıl götürür denilen ekran kartlarının, grafik teknolojisinin çok hızlı gelişmesiyle 2 sene olmadan ne hallere düştüğünü de gördük.
Her şey kağıt üstünde göründüğü gibi sonuçlanmıyor...
Benim fikrim bu tabii, dediğim gibi ben "bugün" hangisi iyiyse onu alırdım...
Zamanında bu iki ekran kartını çok araştırdım bana göre RX 580 bir tık daha önde.
Bugün GTX 1060 biraz daha iyi ama DX12’de RX 580’in daha başarılı olduğu ve yeni oyunların DX12’de geleceği söylendi.
Teşekkürler. Aldınız mı peki?
Ekran kartını şahsi fikrim Gtx1060 al ben tercihimi o yönde kullanırdım, dostum sana farklı bir konudan'da bahsedicem o RAM çok az min +4 daha ekle belliki PUBG vs tarzı oyunlar için topluyorsun ram den kaynaklı Droplar vs canını sıkar 16Gb o sistemi rahatlatacaktır; yada 8+4 de olabilir ama mutlaka 10 GB üzeri olsun sistemde kullanım yapıyor haliyle.
Aynen öylede olur idare eder rahatça 3-4 ay.Şuanda 8 gb en mantıklısı. Yoksa diğer ıvır zıvırdan fedakarlık yapmak zorunda kalacağım. 3-4 aya eklerim RAM'i zaten.
her iki kart hemen hemen bir birine yakın performans veren kartlar.Ama gtx 1060 tavsiye ederdim veya az daha koyup gtx 1070
İki ay kadar GTX 1060 kullandım. Elektrik tüketimi, sıcaklık değerleri ve güncel oyunlardaki grafik kalitesi optimum seviyede. Almayı düşünürseniz kesinlikle pişman olmazsınız. RX 580 kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz.
GTX 1060 seçeneğinde SSD almak gibi bir düşüncen varsa kesinlikle değerlendirmelisin çünkü ister oyun yükle ister işletim sistemi inanılmaz hızlı bir deneyim sunuyor. Son tahlilde sadece HDD ile ksıstlı kalmamanı tavsiye ederim.Eklentide de şuanlık almayı düşündüğüm sistem var. SSD konusunda emin olmamakla birlikte eğer RX 580'i alırsam sonra taktıracağım, GTX 1060 alırsam ruh halime bağlı SSD taktırıp taktırmayacağım. HDD eksik bu arada tabii, onu eklemeyi unutmuşum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.