GTX 1060 Overclock Önerisi

Bence yapma dostum. Zaten yeterli kart. Voltaj vermeden overclock yaparsan çok katkısı olmaz fps durumuna. Voltaj verirsen de ekran kartını yakabilirsin. Vermeden ise çekirdek ve bellek frekansını yavaş yavaş az miktarda artırıp test edeceksin. Eğer fps düşüşü falan filan olursa overclocku iyi şekilde yapamamış olursun. Benimde pek bilgim yok bildiklerimi yazdım. Yanlışım varsa affola.

Bence yapma dostum. Zaten yeterli kart. Voltaj vermeden overclock yaparsan çok katkısı olmaz fps durumuna. Voltaj verirsen de ekran kartını yakabilirsin. Vermeden ise çekirdek ve bellek frekansını yavaş yavaş az miktarda artırıp test edeceksin. Eğer fps düşüşü falan filan olursa overclocku iyi şekilde yapamamış olursun. Benimde pek bilgim yok bildiklerimi yazdım. Yanlışım varsa affola.

Yeni nesil ekran kartlarının tamamında neredeyse voltajı sona getirip overclock yapsanda kartı yakma riski hiç yok diyebilirim. Overclockla stabilite yakalamazsan en kötü mavi ekran alır reset yersin. Zaten kart üreticileri güvenli voltaj limitini artık sabitliyorlar. İllede yakmak için kartın VGA Bios'unda Nvidia inspector ile voltaj limitini bilinçsizce arttırıp overclock yaparsan işte o zaman kartı yakarsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı