GTX 1060 sıcaklık durumu iyi mi?

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 2 aydır kart arıyordum. Fiyatlar malum yükseldiği için bekliyordum fakat artık iş acile dönünce bende 2. el ASUS Dual GTX 1060 3 GB almaya karar verdim.

Sahibinden sitesinden GET ile 1800₺ fiyatına aldım, kart dün elime ulaştı. Kartı aldığımda biraz tozlu olduğunu fark ettim fakat hiç açılmadığı için açıp temizlemedim (iade yaparsam diye). Ulaşır ulaşmaz montajladım ve testlere tabi tuttum. (birkaç fotoğraf koydum aşağıya)

Uzun süre oyun oynadım, kart performans olarak evet güzel ama biraz ısınıyor gibi geldi. Yükte iken maks. 82, min. 74 derece gördüğümü fark ettim. Tozdan dolayı olabilir mi bu acaba?

Kısaca soruma gelecek olursak:
1- Kartı temizler ve macun yenilersem ısı düşüşü yaşar mıyım?
2- Kartın değerleri nasıl? (FPS kullanım vs)
3- Temizleme gerekiyorsa macun önerir misiniz?

IMG_20210310_111513.jpg

IMG_20210310_111406.jpg

IMG-20210309-WA0038.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın önü tamamen kapalı yeterli havayı alamadığını düşünüyorum.

Şu şekilde ön paneli çıkar öyle bir bak. Fark olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ön kapalı evet ama yanlar açık aslında, sürekli önü sökmem aşırı mantıksız olmazmı başka çare yok mudur acaba?

Not: Söküp deneyeceğim.

Tekrardan merhaba hocam, eve geldim ve MSI Afterburner açtım kapağı hatta filitresini bile çıkartıp teste soktum.

Öncelikle Unigine Valley ile benchmark yaptım ve ısıda eksilme vs yaşamadım, Ardından FurMark ile 6 dakika test yaptım ve sıcaklık yine aynı şekilde değişmedi kullanımlar vs güzel ama bu sıcaklık kafama takıldı.

Acaba macun eski veya tozlu diye olabilir mi?

Bu arada CPU(10100F) 50 derece Max gördü aynı testte.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı