GTX 1060 Sistem aniden donuyor

BIOS güncellemesini belirtmeyi unutmuşum. Ben de 163 tane CRC Error'un büyük bir arıza olduğunu düşünmedim ama tedbirli olmak lazım. Sentinel sonucu her şeyi ele verir zaten.

Hocam o dediğiniz program mı tam olarak nasıl test yapacağız?

Bios son sürüm 2016 var en son onu güncelledim.

@Nazım Paşa hocam burada mısınız? Sata kablomu da değiştirdim gene devam ediyor aniden donuyor yanıt vermiyor uyarısı falan da yok. Donuyor kapatıp açmak zorunda kalıyorum

Hocam daha yazayım mı yanıt alamıyorum sizden :) Donuyor halen sürekli

Hocam o dediğiniz program mı tam olarak nasıl test yapacağız?

Bios son sürüm 2016 var en son onu güncelledim.

@Nazım Paşa hocam burada mısınız? Sata kablomu da değiştirdim gene devam ediyor aniden donuyor yanıt vermiyor uyarısı falan da yok. Donuyor kapatıp açmak zorunda kalıyorum

Hocam daha yazayım mı yanıt alamıyorum sizden :) Donuyor halen sürekli
Valla dostum aynı sorunun birebiri bende var ama benimki sadece oyunlarda oluyor. Benim sorun şu şekilde oyuna girdikten 15-20 dakka sonra bilgisayar çat diye donup kalıyo yani komple kilitleniyor desek daha doğru olur. CTRL+ALT+DEL yapıp görev yöneticisini açıyorum ancak mause imleci gözükmediğinden kapanmıyor ve masaüstünede ulaşamıyorum sadece CTRL+ALT+DEL'deki menüye ulaşabiliyorum. Benim bu sorun aylardır var ben artık çözüm aramıyorum illallah ettim. Denediğim yöntemler ise;
3 kez 8.1 formatı attım ardından Windows 10 yükseltme yaptım o da olmayınca USB'den Windows 10 temiz kurulum yaptım o da olmadı. Yani sorunum donanımsal. Memtes86+ ile Bios'tan ram testi yaptım temiz çıktı, HDD değerlerim senin ki gibi bende HDD'den olduğunu düşünmüyorum çünkü birçok arkadaşımın HDD'si benimkinden beter kötü durumda ama kimsede bu lanet sorun yok.
Recep Baltaş'a mail attım o da büyük ihtimal ekran kartından kaynaklandığını söyledi. Seninkini bilmiyorum ama benim ki 3 nedenden birinden oluyor.
1.Ekran kartı
2.Onboard ekran kartı
3.Pek ihtimal vermiyorum ama laptopun işlemcisi çok yüksek sıcaklıklarda çalışmak zorunda kaldığı için bi ihtimal işlemcimde zarar görmüş olabilir.
Ben çözümü bulamadım illallah ettim kasa toplama kararı aldım inşallah sen çözersin sorununu.

''CTRL+ALT+DEL yapıp görev yöneticisini açıyorum'' demişsin bende o bile açılmıyor anlamıyorum. SSD ile kullanıyorum 1-2 senedir hdd içi sata kablo aldım aliexpress'ten taktım donmaya başladı. 1 tb lazım oluyor indirilenleri oraya atıyorum. ssd yetersiz kalıyor 120 gb.

Merhaba. Düzgünce uefi windows kurdum düzgün çalışıyordu 1 haftadır. Az önce tekrardan pc kilitlendi. Nvidia experience kuruyordum tam aniden kitlendi. Yok mu derdime derman olacak? :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı