GTX 1060 Sistem BIOS Giriş Ekranında Kalıyor

Gökmen DEDE

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün yeni bir sistem topladım. Özellikleri şöyle:
Asus Strix B350-F gaming anakart
Ryzen 5 1600x işlemci
Asus Strix GTX 1060 6GB ekran kartı
Kingston Hyperx predator 3000MHz 2x8 GB RAM
Samsung 860 Evo M2 SSD
600 Watt game power PSU

Kurdum PC'yi. Driver yükledim. Windows update yaptım ve PC donuyor. BIOS giriş ekranında kalıyor F2 ve delete tuşları işlemiyor. BIOS'a giremiyorum. Sadece restart yapabiliyorum Ctrl + Alt + delete ile. Hiçbir şekilde donma geçmedi sizden yardımlarınızı bekliyorum.

BIOS güncellemesi sorunu düzeltebilir. Başka bir bilgisayardan anakartınız için BIOS güncelleme USB'si hazırlamalısınız. Daha sonra bilgisayarınıza takıp öyle çalıştırmayı deneyin ve biraz bekleyin BIOS gelmese bile kendisi otomatik güncelleyebilir. Güncellemezse BIOS gelene kadar uğraşıp gelince güncellemeye çalışın. USB hazırlarken ki dosyayı Asus'un sitesinde anakartınız için olan güncel sürümü yüklemeye özen gösterin.

1- Ramleri düzgün takmadığınızı varsayıyorum.
Asus B350-F RAM takma çizimi.JPG
2x8GB bellek kitinizi ortadaki gösterilen yuvalara takdığınızdan emin olun. Değilse resimdeki şekilde deneyin.
2- Klavye mousenuzu uyumlu oldukları USB yuvalarına takın, Ayrıca klavye ve mouse harici USB aygıtlarını çıkarıp bilgisayarı sonra açın. Yanlızca mouse, yanlızca klavye ve hiçbir USB aygıtı bağlı olmadan başlatmayı deneyin.
3- BIOS üzerinden herhangi bir değişiklik yaptıysanız ve yüzden olduğunu düşünüyorsanız, sistemi kapatıp güç bağlantısını kaptattıktan sonra BIOS üzerindeki pili çıkarıp 5-10 dk bekledikten sonra açabilirsiniz.
BIOS güncellemesi sorunu düzeltebilir. Başka bir bilgisayardan anakartınız için BIOS güncelleme USB'si hazırlamalısınız. Daha sonra bilgisayarınıza takıp öyle çalıştırmayı deneyin ve biraz bekleyin BIOS gelmese bile kendisi otomatik güncelleyebilir. Güncellemezse BIOS gelene kadar uğraşıp gelince güncellemeye çalışın. USB hazırlarken ki dosyayı Asus'un sitesinde anakartınız için olan güncel sürümü yüklemeye özen gösterin.
BIOS güncellemesi yapabilmeniz için BIOS'a erişim sağlıyor olabilmelisiniz. Yazılan mesajları üstünkörü okumayın.
4- Sistemi bir şekilde açıp BIOS güncellemesi yapayım derseniz eğer ve anlamadığınız konular varsa daha bilgili birisi ile BIOS güncellemesi yapmanızı tavsiye ederim.

1- Ramleri düzgün takmadığınızı varsayıyorum.
Eki Görüntüle 284968
2x8GB bellek kitinizi ortadaki gösterilen yuvalara takdığınızdan emin olun. Değilse resimdeki şekilde deneyin.
2- Klavye mousenuzu uyumlu oldukları USB yuvalarına takın, Ayrıca klavye ve mouse harici USB aygıtlarını çıkarıp bilgisayarı sonra açın. Yanlızca mouse, yanlızca klavye ve hiçbir USB aygıtı bağlı olmadan başlatmayı deneyin.
3- BIOS üzerinden herhangi bir değişiklik yaptıysanız ve yüzden olduğunu düşünüyorsanız, sistemi kapatıp güç bağlantısını kaptattıktan sonra BIOS üzerindeki pili çıkarıp 5-10 dk bekledikten sonra açabilirsiniz.

BIOS güncellemesi yapabilmeniz için BIOS'a erişim sağlıyor olabilmelisiniz. Yazılan mesajları üstünkörü okumayın.
4- Sistemi bir şekilde açıp BIOS güncellemesi yapayım derseniz eğer ve anlamadığınız konular varsa daha bilgili birisi ile BIOS güncellemesi yapmanızı tavsiye ederim.
Mesajları üstünkörü okumuyorum. Arkadaş "BIOS giriş ekranında kalıyor F2 ve delete tuşları işlemiyor. BIOS'a giremiyorum. Sadece restart yapabiliyorum Ctrl + Alt + delete ile." yazmış ve bazı BIOS'lar sistem açılırken sorun yaşasa, BIOS giriş ekranında kalsa veya sisteme görüntü gelmese bile USB'bellekleri okuyup güncelleme dosyası varsa bunu otomatik olarak yapabiliyorlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı