GTX 1060 Sistem FPS Drop Sorunu

Colonel Kurtz

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar beni yıldıran bir problem bu sefer detaylı bir şekilde videosunu çektim izleyip bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sistem:
İşlemci: AMD Ryzen 1500X - 3.50GHz.
Anakart: ASUS Prime A320M-E 3200MHz.
Ram: Kingston HyperX 8GB 3000MHz.
Ekran Kartı: NVIDIA 1060 6GB 192Bit.
SSD: WD Green 120GB.
HDD 1: WD Black 1TB.
HDD 2: WD Blue 1TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı şekilde bu kadarda olmasa aşırı küçük sürekli olmayan droplar oluyor benim ram belleğim 8 GB 16 yapıp SSD takıp sorun düzeleceğini umuyorum. Ekran Kartı ayarlarını kurcalar iseniz düzelebilir. Maksimum performans ayarına çekin.

Farklı oyunlarda da test ettiniz mi? Hepsinde durum aynı mı?
-Aynı değil ama çoğu oyunda oluyo diye bilirim mesela Rainbow Six Siege'de ultra da akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.
Her oyunda var mı bu sorun? Bu oyunda daha önce de bu tarz sorunlar görmüştüm çünkü. Ek olarak da PSU'nun modelini öğrenebilir miyim?
500W, problem işlemcimde veya başka bir donanımımda olduğunu araştırıyorum hemen göndericem garantiye bu böyle olmaz eski patates bilgisayarım da yoktu böyle şeyler hayret ediyorum

Arkadaşla hemen hemen aynı sisteme sahibiz. Geçen yıl SSD takmıştım fakat sonuç değişmedi problemin 3 yerden birinden kaynaklandığını çözdüm. Güç kaynağı, Crackli windows veya ram yetersizliği.
Rainbow six'te genel olarak takılma gibi bir problem olmadığı için bende de olmuyor ama çoğu oyunda var dediğim gibi windowsun crackliyse temiz bir kurulum yap ve windows satın al daha sonra elinde imkan varsa güç kaynağı değiş en son 8gb ram takviyesi yap. Keşke zamanında ssd alacağıma ram alsaymışım diyorum

Evet Crackli Windows'um var bilgisayarımı formatlamıştım fakat sonuç değişmedi. Satın almaya gelince fiyatlar can yakıcı. Ram almayı düşünüyorum, AMD müşteri destek ekibine de yolladım videoyu anlattım derdimi bakalım ne diyecekler, problem Ram ise kesin alacağım. Bu arada açıklayıcı yorumun için teşekkür ediyorum. Not: SSD'de The Evil Within 2 denemiştim sonuç değişmedi. Yani SSD ve ya PSU olacağını sanmıyorum geriye sadece iki şey kalıyor RAM ve CPU..

CPU'da bir seçenek olabilir ama bence sorun ram veya PSU'da. Aynı sorun bende var fakat benimle aynı sisteme sahip olan arkadaşımda yok çünkü onun ramı 16gb ve mhz olarak benimkinden yüksek. PSU olarakta KCAS 600w 80+ kullanıyor bense Xigmatek tauro 600w 80+ kullanıyorum. Fakat harcama yapmadan önce garantiye yollaman daha mantıklı olacaktır. Sonuçları paylaşırsan sevinirim.

FPS dropları çoğunlukla ya Ram ya da HDD' den dolayı oluyor. Ortak noktamız Ram burada. 8 gb Ram, Residen Evil 7 için yeterli. Memtest86 ile belleğinizi test etmenizi öneririm.

FPS dropları çoğunlukla ya Ram ya da HDD' den dolayı oluyor. Ortak noktamız Ram burada. 8 gb Ram, Residen Evil 7 için yeterli. Memtest86 ile belleğinizi test etmenizi öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izledikten sonra alma ihtimalim %90'a çıktı FPS artışına bakar mısınız.. Garantiye yollayacağım fakat AMD nin müşteri destek ekibinden mail bekliyorum olan bütün problemleri detaylı bir şekilde anlattım. SSD'ye bir kaç oyun kurup denedim aynı problemleri yaşadım, fakat steam dan aldığım oyunlardan hiç birinde drop yaşamadım ilginç bir şekilde. Repack sürümleri kullandım hep bilmiyorum belki problem çoğunun repack olmasından da kaynaklanıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…