GTX 1060 Sistem İçin 450W Yeterli mi?

Yilmazzzzz

Hectopat
Daha fazla  
Beyler Technopat'ın topladığı GTX 1060'lı sistemi ben de topluyacagim. Videoda işlemci soğutucusu kullaniyorlar ben ileride iyi bir soğutucu takayım diyorum. Sizce 450 Watt yeter mı? Yoksa 550 mi alayım? 550'nin zararı olmaz değil mi, eğer fazla ise?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi belirtin. Technopat'ın hangi videosu? 31 Aralık 2016'daki videosunu mu diyorsun? Fiyatlar değişti, yeni işlemciler çıktı. 1,5 sene önceki video rehber olarak alınmamalı.
12A kanalından kaç veriyor? Genelde 450 yetiyor. 2000W olsa bile zararı olmaz.
Videodaki Corsair VS450 onu alacaktı sanırım. Sorunlu zaten o PSU.

Evet 450W yeterlidir, daha güçlü (500W 600W gibi) güç kaynaklarını almanızın da bir sakıncası yoktur. Geleceğe yatırım yapmış olursunuz.

Ama galiba sizin bahsettiğiniz güç kaynaları Corsair VS serisi güç kaynakları. Ne yazık ki bu güç kaynakları kalitesiz malzemelerden üretilmiş ve kronik ses sorunu olan güç kaynaklarıdır. Dolayısıyla almamanızı tavsiye ederim. Onun yerine Fsp Hydro 600 alabilirsiniz. Yanılmıyorsam VS 550 ile de aralarında pek fiyat farkı yoktu.

Evet 450W yeterlidir, daha güçlü (500W 600W gibi) güç kaynaklarını almanızın da bir sakıncası yoktur. Geleceğe yatırım yapmış olursunuz.

Ama galiba sizin bahsettiğiniz güç kaynaları Corsair VS serisi güç kaynakları. Ne yazık ki bu güç kaynakları kalitesiz malzemelerden üretilmiş ve kronik ses sorunu olan güç kaynaklarıdır. Dolayısıyla almamanızı tavsiye ederim. Onun yerine Fsp Hydro 600 alabilirsiniz. Yanılmıyorsam VS 550 ile de aralarında pek fiyat farkı yoktu.
Hocam geleceğe yatırım yapmak pek doğru olmaz. Güç tüketim değerleri gelecekte azalacak (y)

Hocam geleceğe yatırım yapmak pek doğru olmaz. Güç tüketim değerleri gelecekte azalacak (y)
Ne kadar azalacağını bilemiyoruz ne yazık ki. Temkinli olmakta fayda var ;)

Bunu şöyle de düşünebilirsiniz. Diyelim ki evde 2 kişisiniz ve 2 kişilik yemek yapacaksınız. Ama bu yemeği sadece 2 kişiye yetecek kadar mı yaparsınız? Hayır tabi ki. Bir bakarsınız o gün 2 davetsiz misafir daha gelir. Muhakkak onlara da yetecek kadar yemek yapmışsınızdır.

Sistemde de bu davetsiz misafirler üst seviye ekran kartı, işlemci, sıvı soğutma, ekstra fan ve hatta RGB LED bile olabilir. Son saydıklarım aşırı güç gerektiren bileşenler değil tabi. Ama genel olarak benim düşüncem böyle :)

Son düzenleme:

Msi GTX 1060 Gaming X 6GB'lı bilgisayarımda FSP Hydro 600W kullanıyorum. Gayet memnunum. Malzeme kalitesi beni tatmin ediyor. Fan gürültüsünü henüz duyabilmiş değilim. Sıcaklık değerleri epey serin. Kullandığım sistemde, i5 8600K @ 5.1 GHZ / Corsair Vengeance 2x8 @ 3600 MHZ overclocklu stabil çalışan bileşenler de var. Dediğiniz gibi arkadaş için güzel tercih olur.

Beyler Technopat'ın topladığı GTX 1060'lı sistemi ben de topluyacagim. Videoda işlemci soğutucusu kullaniyorlar ben ileride iyi bir soğutucu takayım diyorum. Sizce 450 Watt yeter mı? Yoksa 550 mi alayım? 550'nin zararı olmaz değil mi, eğer fazla ise?

Ben de F/P ağırlıklı olarak ve ileride kullanacağın bileşenlerde rahat etmen için FSP Hydro 600'ü öneriyorum.
12 V çıkışından da 46 Amper verebiliyor.
İncelemek istersen;
HYDRO 600W | Power Supply | FspLifeStyle

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı