GTX 1060 sistem oyun oynarken kapanıyor

Berkish

Centipat
Daha fazla  
Bugün 2 kere yaşadım bilgisayarda herhangi bir oyunu yarım saat gibi bir süre oynadıktan sonra kapanıyor.

Ve tekrar düğmeye bastığımda ise açılmayıp fandan çıkabilecek bir ses çıkartıyor, kasa açılıyor ama ışıkları yanmıyor, fanları dönüyor ve görüntü gelmiyor, bir süre bekledikten sonra tekrar açılıyor.

Bu süre zarfında işlemcinin fanı yavaşlıyor ve tahmin ettiğim kadarıyla takılma gibi bir ses çıkartıyor, bilgisayar kendi kendine kapanmadığı sürece fanda takılma yavaşlama gibi bir şey olmuyor.

Bilgisayar kendi kendine kapandıktan sonra böyle oluyor.

Sistem özelliklerim:

i5-2400 CPU.
GTX 1060 6 GB.
8 GB 665 MHz DDR3 RAM.
500W Hadron PSU.
Turbox H61 anakart.

Güç gerektirmeyen bir ekran kartı ile test edin. Ekran kartı PSU zorluyor olabilir. Ya da anakartta görüntü çıkışı var ise ekran kartını söküp sadece anakarttan görüntü almayı deneyin.

Donanımsal olarak yolunda gitmeyen bir şeyler var. Fan için donanımsal kontrol ettirmen gerek. Gerekirse fanı vs. değişmen gerek. Onu kontrol ettir. Birde OCCT ile 20 dakika kadar PSU testi yap. Ayrıca oyun içi ısı değerlerini'de yolla.

Donanımsal olarak yolunda gitmeyen bir şeyler var. Fan için donanımsal kontrol ettirmen gerek. Gerekirse fanı vs. değişmen gerek. Onu kontrol ettir. Bir de OCCT ile 20 dakika kadar PSU testi yap. Ayrıca oyun içi sıcaklık değerlerini'de yolla.

Ekran kartının ortasına fan taktırdım ve termal macun sürdürttüm, FurMark 70-74 derece üstüne çıkmıyor oyunlarda daha denemedim bugün deneyip sonucu yazacağım.

Donanımsal olarak yolunda gitmeyen bir şeyler var. Fan için donanımsal kontrol ettirmen gerek. Gerekirse fanı vs. değişmen gerek. Onu kontrol ettir. Bir de OCCT ile 20 dakika kadar PSU testi yap. Ayrıca oyun içi sıcaklık değerlerini'de yolla.

Denedim ve kapanıyor halen daha, fakat eski ekran kartı R7 240 4 GB ile kapanmıyordu, ama bunda kapanıyor sorun ne olabilir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı