GTX 1060 sistem oyunlarda FPS düşmesi

Bettlejuice

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1060
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz 2.21 GH
Öncelikle laptop kullanıyorum masaüstü değil. Neredeyse bütün oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum. CS:GO oynarken 120'den bir anda 30'a düşüyor. FIFA oynarken de aynı şekilde. Spider-Man oyununu hiç söylemiyorum bile. Normal bir şekilde oynarken bir anda oluyor, iki üç dakika sürüyor ve geri düzeliyor ama gerçekten çok can sıkıcı. Bunun sebebi ne olabilir? Sistemim yeterli bu oyunlar için.

MSI Afterburner uygulamasını yükleyip oyun oynadığınız esnada değerleri kontrol edin.
Kullanım oranları ve sıcaklığı kontrol edin mümkünse, aklıma ilk sıcaklıktan dolayı performans kaybı yaşadığınız geldi.

Spider man oyunu içi problem yaşamanız normal oyunun optimizasyonu çok kötü ama benim aklıma ısı kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz gibi geldi açıkçası.
Isı kaynaklı gerçekten bir sorun yaşıyorum. Özellikle klavyede oynarken parmaklarım alev alıyor desem yalan olmaz. Hatta bazen bilgisayardan koku bile alıyorum aşırı ısı durumunda. Ama kime sorsam laptopların sorunu bu çaresi yok diyor.

Isı kaynaklı gerçekten bir sorun yaşıyorum. Özellikle klavyede oynarken parmaklarım alev alıyor desem yalan olmaz. Hatta bazen bilgisayardan koku bile alıyorum aşırı ısı durumunda. Ama kime sorsam laptopların sorunu bu çaresi yok diyor.

Laptop bile olsa ideal bir sıcaklık seviyesi vardır 90-100 derece de sistemin oyun oynatmasını bekleyemezsin.

Öncelikle laptop kullanıyorum masaüstü değil. Neredeyse bütün oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum. CS:GO oynarken 120'den bir anda 30'a düşüyor. FIFA oynarken de aynı şekilde. Spider-Man oyununu hiç söylemiyorum bile. Normal bir şekilde oynarken bir anda oluyor, iki üç dakika sürüyor ve geri düzeliyor ama gerçekten çok can sıkıcı. Bunun sebebi ne olabilir? Sistemim yeterli bu oyunlar için.
Hocam aynısını bende yaşıyorum hatta sistemimiz sadece benim RAM miktarım 16 Dell G515 kullanıyorum.

Bende 1050 var laptop benimki de laptopunuz ısınıyor Monster ise kesin isiniyordur benimki öyle ben acayip saçma bir yontemle 2-3 dk süren problemi 20saniyeye 10 saniyeye düşürdüm Görev Yöneticisi'nden performansa tıklayıp GPU1'dır büyük ihtimalle ona 2-3 kere art arda tıklayın ve oyunda arkada açık bırakın fps düşünce direk aynısını tekrar yapın çok saçma sekilde düzeliyor ve arka plan uygulamalarını kapatmak ta ise yarayabilir.

Laptop bile olsa ideal bir sıcaklık seviyesi vardır 90-100 derece de sistemin oyun oynatmasını bekleyemezsin.
Haklısın fakat CSGO gibi bir oyunda bile bu kadar ısınması normal mi? Fanları hiç işe yaramıyor neredeyse. Bu sıcaklığı engellememin bir yolu yok mu? Laptop dandik olsa bir şey demeyeceğim ama şu seviyede bir laptopun CSGO'da nasıl cehennem ateşine ulaştığını merak ediyorum doğrusu. İlk aldığım zamanlarda GTA'da bile ısınmıyordu.

Hocam benim laptop 76 derecelerde çalışıyor laptop modeliniz nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı