GTX 1060 Sistem Sıcaklık Değerleri Nasıl Olmalı?

Kasam Cooler Master Masterbox Lite 5

Aynı kartın bende daha yüksek sıcaklık değerlerinde seyretmesinin sebebi ne olabilir? Fanları autoda mı kullanıyorsunuz?
Şu an aynı kartı kullanmaktayım. Fanlar otomatikte. PUBG oynarken 70 dereceyi buluyor bazen kart. İşlemcim zaten Rampage Galaxy-120 ile soğutuluyor zerre ısınmıyor.

Şu an aynı kartı kullanmaktayım. Fanlar otomatikte. PUBG oynarken 70 dereceyi buluyor bazen kart. İşlemcim zaten Rampage Galaxy-120 ile soğutuluyor zerre ısınmıyor.
PUBG oynarken aldığım bir ekran görüntüsüne göre benim kartım 76, işlemcim ise 72 dereceymiş. Bu sıcaklıklar bana biraz normalin üstünde geliyor. Kasa içi fanlarımın kabloları anakarta uzanmadığı için onları güç kaynağına bağlamıştım. Acaba yavaş mı dönüyorlar? Bununla bir ilgisi olabilir mi?

Aksine güç kaynağına bağlarsan tam güç çalışırlar.

Sabahtan beri araştırıyorum hala bu kadar ısınmasının sebebini çözemedim, neyse teşekkürler.

Bende MasterCase 5 var 4 140mm fan 1 tane MasterFan 120 Air balance var. Gayet serin değerler alıyorum.

Arkadaşlar bir çözüm yolu buldum ancak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Dediğim gibi kasam Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB, bu kasanın sol tarafı tamperli camdan oluşuyor. Sanırsam cam ısıyı tuttuğu için bileşenler de ısınıyor. Oyun oynarken kasanın yanındaki camı çıkararak oynamaya karar verdim. Bu yolla net bir şekilde 15 derece civarı sıcaklık düşüşü yaşadım. Şuan kartım boşta 38-40 derece civarlarında, yük altında işe 65-66 derece civarlarında dolaşıyor. Kasanın içindeki tozları sık bir şekilde düzenli temizlemem gerekecek ama başka bir çözüm yolu bulamadım. Farklı çözüm yolları sunabilecek olan varsa bekliyorum.

Bende de aynı sorun var, 2 tane saçma sapan fan var diye sanırım. Sırf 70-75 derecelerde gezdiği için Akasa Vegas x7 serisinden 4 adet fan aldım bir de gittim ASUS in-win 303 kasasını da ekledik sepete, umarım 50-55leri bizde görürüz.

Sende de mi aynı kasa vardı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…