sinsisansar

Hectopat
Technopat'ın youtube'da topladığı GTX 1060 sisteminde ufak tefek değişikliklere gittim. Sizce oluşturduğum yeni sistem technopatın topladığına göre daha mı iyidir, daha mı kötüdür ? Ayrıca sisteme bir adet de monitör ekledim. Monitöre de yorumlarınızı bekliyorum. Bilgisayar orta-üst segment bir oyun bilgisayarı olması için toplanıyor. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

MSI GAMING GeForce GTX 1060 6GB GDDR5
Intel Core I5-6600 FC-LGA14C 3.30 GHz
MSI B150M Bazooka D4 2133Mhz mATX 1151
Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz RAM
Corsair Force LE 120GB 560MB-530MB/s Sata3 SSD
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 NCQ 64Mb Sabit Disk
Corsair Builder VS 450W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU
Corsair Carbide 100R CC-9011075-WW Mid Tower Kasa
Asus VX238H 23 1ms HDMI 1920x1080 Monitör

Bütçen el veriyorsa Z170 model bir anakart almanı tavsiye ederim. Diğer parçalar güzel :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir sistem olmuş ancak şöyle bir tavsiyem olacak; SSD alma. Onun yerine 8 GB daha RAM al veya direkt 16 GB tek slot al. Neden diye sorarsan, şuan için 120 GB SSD almanın hiçbir mantığı yok. Ancak artık RAM yükseltme vakti geldi. Şimdi 16 GB RAM alırsan daha sonra bütçe oluşturup 250 GB bir SSD alabilirsin. 120 GB diskler gerçekten yeterli değil. Zaten geldiğinde 120 GB olmuyor ve uzmanlar SSD'nin maksimum %70-75'inin kullanılmasını tavsiye ediyor. Durum böyle olunca 120 GB SSD almanın hiçbir mantığı kalmıyor haliyle.

MSI GAMING GeForce GTX 1060 6GB GDDR5
Intel Core I5-6600 FC-LGA14C 3.30 GHz
MSI B150M Bazooka D4 2133Mhz mATX 1151
Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz RAM
Corsair Force LE 120GB 560MB-530MB/s Sata3 SSD
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 NCQ 64Mb Sabit Disk
Corsair Builder VS 450W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU
Corsair Carbide 100R CC-9011075-WW Mid Tower Kasa
Asus VX238H 23 1ms HDMI 1920x1080 Monitör
İyi günler,
İlk olarak RAM'ı 16 GB almanızı öneririm, çünkü 16 GB RAM kaçınılmaz bir yükseltme olacak. Oyunlar bilgisayarınızda zorlanmaya başlamadan yirmi sekme ile Google Chrome kullanamabilmek istersiniz. Hard Diski ise Western Digital'dan almanızı öneririm.

Geldik ekran kartına... Ben cidden RX 480'in uzun vadede çok farkedeceğini düşünüyorum. Birkaç yıl sonra DX12 sık kullanıma geçecek ve GeForce 10 serilerinin sürücüleri oyunların içlerinde barınmayacak. O zaman TeraFloplar kendini gösterecek. Ama seneye yeni Zen PC toplarım zaten bir 1160 ile diyorsanız sadece o durumda bir 1060 önerebilirim. Ayrıca AMD'yi desteklemeniz her oyuncu için bir ileri adım. Piyasadaki yerleri düştükçe Nvidia fiyatlarını patlatıyor ve yeni sadece kendilerinin kullanımına uygun o "teknoloji"lerini :'D çıkarıyorlar. Bir yandan ise AMD herkesin kullanımına açık kaynaklarıyla ilerlemeye devam ediyor. Onun dışında G-Sync rezaleti yerine cidden çok iyi fiyatlara bulabileceğiniz Freesync monitörler bulunmakta.

Güzel bir sistem olmuş ancak şöyle bir tavsiyem olacak; ssd alma. Onun yerine 8 gb daha ram al veya direkt 16 gb tek slot al. Neden diye sorarsan, şuan için 120 gb ssd almanın hiçbir mantığı yok. Ancak artık ram yükseltme vakti geldi. Şimdi 16 gb ram alırsan daha sonra bütçe oluşturup 250 gb bir ssd alabilirsin. 120 gb diskler gerçekten yeterli değil. Zaten geldiğinde 120 gb olmuyor ve uzmanlar ssd'nin maksimum %70-75'inin kullanılmasını tavsiye ediyor. Durum böyle olunca 120 gb ssd almanın hiçbir mantığı kalmıyor haliyle.

Technopat topladigi butun PC'lere SSD koymayi tavsiye ediyor. Boot süresini inanilmaz kisalttigini israrla söylüyorlar. Hal boyle olunca ben de bir tane alayim dedim. Siz neden gerek olmadigini dusundunuz? Boot suresini SSD'siz hizli tutmak mumkun mu?

Hayır, SSD olmak zorunda değil. Bilgisayarımda 5400 RPM bir HDD var ve üç saniyede açılıyor. UEFI olduktan sonra ve başka bir problem yoksa açılış hızında muhteşem bir değişiklik yaratmaz. Belki bir saniyede açılır ama bütçe ön plandaysa SSD'ye gerek yok. Daha sonra bütçe oluşunca alınır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı