Ryzen ya da İntel. İkisinden biri bu sistemde olsa tabiki farklar olacaktır. Ama sonuçta konuda bulunan bütçeye ve alınan parçalara bakarsak güçlü bir sistem düzüyoruz. Hangisini düzmek istersen kararı sen vereceksin. Ryzen öneren kişiler iyiliğimiz için tavsiye ediyor. Madem önyargı var o zaman intel al bence. AMD alsanda önyargın biraz da olsa kalacak. İçin rahat etmedikten sonra Ryzen almanın bir amacı olmaz yanılıyor muyum ?İçini hangisi rahat ettirecekse onu al. Zaten sistem güçlü olduğu için iki işlemcide bizi çok uzun yıllar olmasa bile uzun süre idare edecektir.
Hocam sen OC yapacak şekilde düzmelisin bence. Dediğim gibi eğer ilerde tekrar parça değişimi yapmayacaksan elbet ilerde performans kaybı yaşarsın bunu sen dedin zaten. Sonuç olarak ben OC konusunda bilgi sahibi değilim ve ilerde parça değişebileceğim için sorun yok. Bence sizin dediğiniz gibi sistemi OC ile kurmaya değer. Yine de bilen kişiler yorum yapsınlar ben sadece tavsiye ediyorum
Tabi ki Overclock yapabilirsin. Hatta bunu ogrenince O.C yapmaktan zevk bile alamya baslarsin. Boyle konulara merakliysan alabilirsin 7600K. Tabi buna sivi sogutma ve Z serisi anakart eklemem lazim.
Ha su da var. Eski I5'ler artik o kadar guclu degil bazilari darbogaz yapiyor simdiki ekran kartlarina ama eski i7'ler hala cok guclu islemciler. Neredeyse cogu ekran kartini senelerce gecmesine ragmen yeni nesil i7 gibi oynatiyorlar. Eger baya uzun kullanacaksan tavsiyem i7 olacaktir. Sivi sogutma, 7600K ve z serisi anakart ile dizdigin sisteme i7 rahat sigar. Butce belirt yardimci olalim.