GTX 1060 sistem toplama

Ryzen ya da İntel. İkisinden biri bu sistemde olsa tabiki farklar olacaktır. Ama sonuçta konuda bulunan bütçeye ve alınan parçalara bakarsak güçlü bir sistem düzüyoruz. Hangisini düzmek istersen kararı sen vereceksin. Ryzen öneren kişiler iyiliğimiz için tavsiye ediyor. Madem önyargı var o zaman intel al bence. AMD alsanda önyargın biraz da olsa kalacak. İçin rahat etmedikten sonra Ryzen almanın bir amacı olmaz yanılıyor muyum ? :) İçini hangisi rahat ettirecekse onu al. Zaten sistem güçlü olduğu için iki işlemcide bizi çok uzun yıllar olmasa bile uzun süre idare edecektir.

Ryzen ya da İntel. İkisinden biri bu sistemde olsa tabiki farklar olacaktır. Ama sonuçta konuda bulunan bütçeye ve alınan parçalara bakarsak güçlü bir sistem düzüyoruz. Hangisini düzmek istersen kararı sen vereceksin. Ryzen öneren kişiler iyiliğimiz için tavsiye ediyor. Madem önyargı var o zaman intel al bence. AMD alsanda önyargın biraz da olsa kalacak. İçin rahat etmedikten sonra Ryzen almanın bir amacı olmaz yanılıyor muyum ? :) İçini hangisi rahat ettirecekse onu al. Zaten sistem güçlü olduğu için iki işlemcide bizi çok uzun yıllar olmasa bile uzun süre idare edecektir.

Evet aynen öyle. Ama hala asıl soruma net bir cevap bulamadık malesef. Bütçeyi 400-500 lira arttırıp overclock yapabilcek sistem kurmaya değer mi ? Yani i5 7600k mı yoksa 7600 mü almalıyım kararsızım. Hatta overclock suz olacaksa 7600 yerine 7500 mü tercih etsem çok kararsız kaldım arada çok fark olur mu. @Recep Baltaş hocam yardımlarınızı bekliyorum :)

Hocam sen OC yapacak şekilde düzmelisin bence. Dediğim gibi eğer ilerde tekrar parça değişimi yapmayacaksan elbet ilerde performans kaybı yaşarsın bunu sen dedin zaten. Sonuç olarak ben OC konusunda bilgi sahibi değilim ve ilerde parça değişebileceğim için sorun yok. Bence sizin dediğiniz gibi sistemi OC ile kurmaya değer. Yine de bilen kişiler yorum yapsınlar ben sadece tavsiye ediyorum :)

Hocam sen OC yapacak şekilde düzmelisin bence. Dediğim gibi eğer ilerde tekrar parça değişimi yapmayacaksan elbet ilerde performans kaybı yaşarsın bunu sen dedin zaten. Sonuç olarak ben OC konusunda bilgi sahibi değilim ve ilerde parça değişebileceğim için sorun yok. Bence sizin dediğiniz gibi sistemi OC ile kurmaya değer. Yine de bilen kişiler yorum yapsınlar ben sadece tavsiye ediyorum :)

Ben de uzun süredir laptop kullanıyorum yıllar sonra ilk defa masaüstü toplıycam hiç overclock yapmadım o yüzden bende tecrübesiz ve bilgisisizim ne kadar performans artışı olur bilemediğim için bilenlerden fikir almak istiyorum. Umarım biri yardımcı olur :)

Hocam OC bana karmaşık geliyor ama sen öğrenirsen kullanabilirsin ben biraz uzağım o konulara :) Bende laptop kullanıyorum masaüstü sağlam bir sistem kurayım dedim bu konuda aynı sisteme denk geldik :D

Tabi ki Overclock yapabilirsin. Hatta bunu ogrenince O.C yapmaktan zevk bile alamya baslarsin :). Boyle konulara merakliysan alabilirsin 7600K. Tabi buna sivi sogutma ve Z serisi anakart eklemem lazim.
Ha su da var. Eski I5'ler artik o kadar guclu degil bazilari darbogaz yapiyor simdiki ekran kartlarina ama eski i7'ler hala cok guclu islemciler. Neredeyse cogu ekran kartini senelerce gecmesine ragmen yeni nesil i7 gibi oynatiyorlar. Eger baya uzun kullanacaksan tavsiyem i7 olacaktir. Sivi sogutma, 7600K ve z serisi anakart ile dizdigin sisteme i7 rahat sigar. Butce belirt yardimci olalim.

Tabi ki Overclock yapabilirsin. Hatta bunu ogrenince O.C yapmaktan zevk bile alamya baslarsin :). Boyle konulara merakliysan alabilirsin 7600K. Tabi buna sivi sogutma ve Z serisi anakart eklemem lazim.
Ha su da var. Eski I5'ler artik o kadar guclu degil bazilari darbogaz yapiyor simdiki ekran kartlarina ama eski i7'ler hala cok guclu islemciler. Neredeyse cogu ekran kartini senelerce gecmesine ragmen yeni nesil i7 gibi oynatiyorlar. Eger baya uzun kullanacaksan tavsiyem i7 olacaktir. Sivi sogutma, 7600K ve z serisi anakart ile dizdigin sisteme i7 rahat sigar. Butce belirt yardimci olalim.

Asıl öğrenmek istediğim overclock yaptığımda ne kadar performans artışı alırım yani örneğin 3 yıl kullandıktan sonra sistem bazı oyunlarda kasmaya başladığında overclock yaparak kullanırsam 1 yıl daha beni idare eder mi yoksa bu kadar fazla etkisi eder mi sistem toplarken bütçeyi 500 lira artırmama değer mi onu öğrenmek istiyorum

Bir de i5 7600 yerine hangi eski i7 yi önerirsiniz bundan daha iyi performans alabileceğim

@symbiotic Eski nesil ne islemci ne de ekran karti alinmaz. Benim demek istedigim gelecege donuk istiyorsan mutlaka i7 sec. Su da var Ryzen'in hem OC performansi yuksek hem saf guc olarak daha iyi bu yuzden daha guclu hem de hepsini OC edebiliyorsun. Basta da dedigim gibi Ryzen al. Hem OC icin ek masraf edip K ibareli islemci almana gerek kalmiyor hem daha iyi hem de daha cok OC edebiliyorsun. OC ne kadar performans artisi saglar sorusuna net cevap veremem. Bu islerle pek ugrasmam ama tahmini %10-15 olur heralde. @BilgisayarKurdu Hocamiz bizi aydinlatirsa sevinirim :).

Arkadaşlar Ryzen işlemcilerle amatör bir hız aşırtma ile bile % 20'i geçen frekans artışı elde edilebilir.
Bu miktarı %40'lara çekebilmek içinse bilgi ve donanım ve biraz da şans gerekli.

Ryzen mimarisi elbette soğuk su gibi geldi iyi hoş ancak benim önerim şu ki ; Yeni bir mimaride hiçbir zaman ilk çıkan işlemcilere saldırmayın. Hani bir eksiği gediği olur, fark edilir 2. jenerasyonda iyileştirilir gibisinden önerilerde bulunmak istedim.

Unutmadan OC potansiyeli yalnızca AMD tarafında değil her iki tarafta da mevcut. Arada miktar olarak farklar vardır muhakkak. Ama siz saf performansına ve fiyatına bakın, bunları karşılaştırın.

Eğer sistemi henüz toplamadıysan, işlemci olarak i5 6600 veya i5 7600 öneririm. Monitör olarak "AOC E2470SWH" te iyi bir tercih olacaktır. Kasa olarak Dark tavsiye etmem çok fazla şikayet var kalitesinden dolayı onun yerine Aerocool Aero 800 USB 3.0, 4x12cm Fan, SSD Ready, Pencereli Fiyatı bunu tercih edebilirsin.
Son olarak ekran kartını Zotac GTX1060 6GB 192Bit GDDR5 AMP! Edition Ekran Kartı (ZT-P10600B-10M) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri bununla da değiştirebilirsin.
Dipnot: Zotac hakkında çok fazla atıp tutuluyor fakat bende Zotac kullanıyorum ve gayet memnunum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı