GTX 1060 sistem toplama

Merhaba arkadaşlar bende konuyu açan arkadaş @KLETHRA gibi bir sistem toplamak istiyorum fakat ben işlemciyi k serisi düşündüm ilerde performans düşüşü olursa overclock yaparak açığı kapatırım diye doğal olarak o şekilde alırsam 400 lira gibi bir fiyat farkı çıkıcak sizce değer mi bu fiyat farkına

Hocam bu arkadaşımızın (@symbiotic) sorusu size (@apesh1t) göre :)

@symbiotic Overclock düşünmen güzel. Ama bak sistemi incelemişsindir bence bu haliyle en az 3 sene götürür. Çünkü bende senin gibi uzun süre idare etsin istiyorum. Overclock yapacaksan tam emin değilim ama anakart değişmen gerek galiba. Bu da ek masraf demektir. Ben çok araştırdım ve benim konuya yazan kişilerin yorumları ile sistemi ileriye dönük hazırladık.Yine de seçim senin biraz dur bilen kişiler sana yardımcı olsun ben sadece yorum yaptım. Sen buraya sormak istediklerin varsa yaz yardımcı oluruz. Çünkü sistemi henüz almadım takıldığın birşey olursa birlikte hareket ederiz dostum. :)

Hocam bu arkadaşımızın (@symbiotic) sorusu size (@apesh1t) göre :)

@symbiotic Overclock düşünmen güzel. Ama bak sistemi incelemişsindir bence bu haliyle en az 3 sene götürür. Çünkü bende senin gibi uzun süre idare etsin istiyorum. Overclock yapacaksan tam emin değilim ama anakart değişmen gerek galiba. Bu da ek masraf demektir. Ben çok araştırdım ve benim konuya yazan kişilerin yorumları ile sistemi ileriye dönük hazırladık.Yine de seçim senin biraz dur bilen kişiler sana yardımcı olsun ben sadece yorum yaptım. Sen buraya sormak istediklerin varsa yaz yardımcı oluruz. Çünkü sistemi henüz almadım takıldığın birşey olursa birlikte hareket ederiz dostum. :)

Sağol cevabın için :) Evet anakart dahil o yüzden toplam 400 lira gibi bir fark yazdım zaten. İşlemci-Anakart ve ram farkı olarak düşündüm işlemci k olduğu zaman anakart z serisi ramlerde 3000mhz falan alınabilir. Yani mesela overclock lu sistem bize 1 yıl fazladan idare etme süresi verirse overclock tercih etmemiz daha yararlı olabilir.

Sağol cevabın için :) Evet anakart dahil o yüzden toplam 400 lira gibi bir fark yazdım zaten. İşlemci-Anakart ve ram farkı olarak düşündüm işlemci k olduğu zaman anakart z serisi ramlerde 3000mhz falan alınabilir. Yani mesela overclock lu sistem bize 1 yıl fazladan idare etme süresi verirse overclock tercih etmemiz daha yararlı olabilir.

Aslında benim bütçem şimdilik bunlara yetiyor sen eğer istersen OC için düzebilirsin. Ayrıca ben OC daha önce hiç kullanmadım ve nasıl kullanılacağı konusunda deneyim sahibi biri değilim. İlk defa masaüstü sistem kuracağım bu yüzden onlarla uğraşmak yerine ilerde parça değişimi yaparım. Zaman geçtikçe parça değişimi için imkanım olduğunu varsayarak düzüyorum sistemi :) Eğer sen uzun bir süre birşey değişmeden idare edeceksen OC mantıklı olur :)

Son düzenleme:
@symbiotic Kardes bu durumda sana onerim Ryzen olacaktir. Cunku hem Ryzen'in O.C performansi yuksek hem saf islemci gucu olarak i7 7700K'dan guclu. Yani OC yapmasan bile ekran kartini ileride degistigin zaman bu islemci i7 7700K'dan iyi calistiracaktir. Ryzen 7 alamam diyorsan i5 6600K giris seviyesi bir Z anakar, RAM'ler cok onemli degil ama asil masrafi sivi sogutmaya yaparsin. Sivi sogutma da alman lazim.

@symbiotic Kardes bu durumda sana onerim Ryzen olacaktir. Cunku hem Ryzen'in O.C performansi yuksek hem saf islemci gucu olarak i7 7700K'dan guclu. Yani OC yapmasan bile ekran kartini ileride degistigin zaman bu islemci i7 7700K'dan iyi calistiracaktir. Ryzen 7 alamam diyorsan i5 6600K giris seviyesi bir Z anakar, RAM'ler cok onemli degil ama asil masrafi sivi sogutmaya yaparsin. Sivi sogutma da alman lazim.

Ryzen şu an bütçemi aşar malesef. R5 leri bekleyebilirim ama ne zaman çıkacağı belirsiz zaten amd ye karşı saçmada olsa bir önyargım var ilk tercihim i5 den yana.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı