GTX 1060 sistem toplama

Arkadaşlar Ryzen işlemcilerle amatör bir hız aşırtma ile bile % 20'i geçen frekans artışı elde edilebilir.
Bu miktarı %40'lara çekebilmek içinse bilgi ve donanım ve biraz da şans gerekli.

Ryzen mimarisi elbette soğuk su gibi geldi iyi hoş ancak benim önerim şu ki ; Yeni bir mimaride hiçbir zaman ilk çıkan işlemcilere saldırmayın. Hani bir eksiği gediği olur, fark edilir 2. jenerasyonda iyileştirilir gibisinden önerilerde bulunmak istedim.

Unutmadan OC potansiyeli yalnızca AMD tarafında değil her iki tarafta da mevcut. Arada miktar olarak farklar vardır muhakkak. Ama siz saf performansına ve fiyatına bakın, bunları karşılaştırın.

Hocam öbür arkadaş ryzen dan bahsedince karışmış biraz. Benim asıl merak ettiğim konu intel işlemcinin performansı. İntel i5 7600 yerine 7600k tercih etmeli miyim ? Yani k işlemci tercih edersem bütçemi 500-600 lira gibi artırmak zorundayım (overclock a uygun anakart,işlemci,soğutucuyla birlikte hesaplayınca)

Bütçem kısıtlı olduğu için kararsız kaldım sizce overclock yapmak için fazladan bu parayı vermeye değer mi yoksa ilerde başka şeyleri değiştirerek mi harcıyım o parayı merak ettiğim konu bu.

Yeni konu acin.

Al iste bir Nvidia fani daha. Kardesim gidip 5 aylik testleri izliyip ohaa GTX 1060'a bak diyosun. AMD son Guncellemeleri sayesinde DX 12'de 15 FPS fark atiyor ve DX 11'de 5 FPS fark yiyor. E artik hersey DX 12 oluyor DX 11'e gore kart alinmaz. Ayrica RX 480 300 TL daha ucuz. Yani RX 480 daha gelecege donuk, daha performansli, daha ucuz. Technopat RX 480 VS GTX 1060 yazarsan zibilyon tane konu cikar ve her konuda RX 480 nedenelriyle beraber onerilir. Son 3 ayda zibilyon tane RX 480 VS GTX 1060 acildi oku.
Bu arada dogru GTX 1060 sistem toplama :). Ilk olarak baska konu ile karistirdim bu yuzden GTX 1080 TI yazdim pardon :D. Ama alacak arkadas zaten RX 480'e karar verdi.

Bu konuyla ilgili benim de bir sorum. Ben fan değilim ama amd ye karşı biraz önyargılıyım ilk tercihim nvidia oluyor. Ben de kartların özelliklerini kağıt üzerinde karşılaştırdım gpu saat hızları arasında baya bir fark gözüme çarptı. Yani gtx 1060 ın gpu hızı 1560 mhz iken rx 480 in 1120. Fps değeri temelde buna bağlı değil mi. Diğer özelliklere baktığımda sizin dediğiniz gibi rx 480 daha üstün. Bu kadar gpu hız farkı nerden kaynaklanıyo acaba bu arada kalmama neden oluyo.

Sen bilirsin. Intel istiyorum dersen 500 TL O.C'ye vermek yerine i7 6700 alabiliyorsan butcen yetiyorsa yani alman daha iyi.

Evet işte merak ettiğim konular bunlar o parayı overclock a harcamam değer mi değmezse hiç harcamıyım mı yoksa dediğiniz gibi bir seçenek mi seçeyim. Bir kaç kişi daha fikrini söylerse kafamda biraz daha oturacak teşekkürler :)

@symbiotic Kardes AMD bu sene hem Ryzen'de hem RX serisinde gercekten iyi. Ekran kartinin performansini Bit, GB, saat hizlari en son belirler. Uretim teknolojisi, GPU'su VS. gibi seyler daha once gelir.

O.C konusunda ise eski i5'ler su anki guncel ekran kartlarin coguna darbogaz yapiyor ama eski nesil i7'ler su an hala 7. nesilmis gibi sanki cok gucluler. Benim tavsiyem i7 6700 veya i7 7700'dur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı