GTX 1060 Sistem Total War Atilla'da Kasma Sorunu

Böyle konularda uzman değilim ama yerinde olsam yapacağım şeyleri anlatıyorum. İlk olarak temiz UEFI Windows 10 kurarım. Sonra klasik olarak yaptığım gibi Windows Update güncellemelerinin hepsini yaparım. Ardından ne olur ne olmaz diye DDU ile ekran kartı driver'ını kaldırıp, güncel olanını manuel kendim kurarım. Baktım sorun hala devam ediyor Afterburner ile değerleri kontrol ederim ki sorun yok gibi gözüküyor. Son olarak da anakart BIOS güncellemesi varsa yaparım. Hala daha devam ediyorsa bende çözümler bitti.:)

@BlueMagic hocam öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın. Dediklerini tek tek yapacağım ve sonucunu yazacağım fakat tek bir sorunum var çözemediğim, anakartım asrock ab350m. 3.20 güncellemesi windows üzerinden yapılıyor fakat 4.20 güncellemesi için flash disk ile boot yapmam gerekiyor. Bütün anlatılanları yapıyorum, her yerde araştırdım fakat bir türlü şu sorunumu çözemedim. Bios'ta flashı görmüyor. Bunun içinde bir çözümün varsa çok sevinirim. :) (Windows açıkken flashı görüyor.)

Bu oyun çoklu çekirdek kullanıyor mu bilmiyorum ama sadece CPU yüzdesi göstermek yerine tüm çekirdeklerin %'lerini ayrı ayrı açıp bakabilir misiniz? Sorun tek çekirdek kullanımının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bir de şu şekilde yüksek performans modu aktif etmeyi deneyebilirsiniz: Windows 10 Yüksek Performans Modu Aktifleştirme.

Bu oyun çoklu çekirdek kullanıyor mu bilmiyorum ama sadece CPU yüzdesi göstermek yerine tüm çekirdeklerin %'lerini ayrı ayrı açıp bakabilir misiniz? Sorun tek çekirdek kullanımının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bir de şu şekilde yüksek performans modu aktif etmeyi deneyebilirsiniz: Windows 10 Yüksek Performans Modu Aktifleştirme.
Dostum yüksek performansta ve bunlarda diğer cpu kullanımlarım.
Adsız_1980x720.jpg

@OlcayOkur internette araştırdın mı hiç bu flash görmeme olayını? Eğer araştırmadıysan bir göz at, bulamadıysan da yeni konu aç forumda yardım eden olur mutlaka. Bende bilmiyorum şimdi aklıma pek bir şeyde gelmiyor. Belki bu Windows 10 için USB hazırlarken kullandığımız programı kullanarak BIOS'da görünecek şekilde formatlamak gerekiyor falandır ama dediğim gibi bilmiyorum. Sen bir araştır o durumu bir şey bulamazsan konu aç. Çok can sıkıcı durumlar biliyorum ama eninde sonunda çözülür. Umarım kısa zamanda çözersin.

Dostum aynen dediklerini yaptım fakat görmüyor yinede bugün yeni bir flashla denicem bakalım.
@OlcayOkur internette araştırdın mı hiç bu flash görmeme olayını? Eğer araştırmadıysan bir göz at, bulamadıysan da yeni konu aç forumda yardım eden olur mutlaka. Bende bilmiyorum şimdi aklıma pek bir şeyde gelmiyor. Belki bu Windows 10 için USB hazırlarken kullandığımız programı kullanarak BIOS'da görünecek şekilde formatlamak gerekiyor falandır ama dediğim gibi bilmiyorum. Sen bir araştır o durumu bir şey bulamazsan konu aç. Çok can sıkıcı durumlar biliyorum ama eninde sonunda çözülür. Umarım kısa zamanda çözersin.
Furkan cevabın için çok teşekkür ederim dostum baya araştırdım sorunları hep bios üzerinden çözüyorlar uefı legacy disable yap security boot'u disable yap gibi bir sürü çözüm var ve hepsini ilmek ilmek denedim olmuyor, bugün birde gidip tertemiz sıfır bir flash aldım avmden bakalım sorunum çözülcekmi.
İşlemci değerleri ve ısılar normal gözüküyor. FPS neden düşük ben anlayamadım ama sorunun darboğaz olmadığını söyleyebilirim. Sadece bu oyunda mı durum böyle?
Aynen hocam bakıldığında her şey normal. Yok ac creeds originste falanda 30-20 fpslere sürekli dropşar yiyorum. 1 haftadır Nvidia destek ile mesajlaşıyorsum benden sürekli benchmark değerleri, gpu tech değerlerini falan alıyorlar adamlarda çözemedi, sanki bütün nvidia destek birimi ben işe bağlanmış gibi birde 2 tane farklı adam yazıyor sürekli falan :D
Up

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı