GTX 1060 Sistem Vızıldama Sorunu

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Sistemimden arada böyle sinek sesi gibi sesler geliyor. Sorun ekran kartında galiba çünkü kasanın o bölümüne yaklaşınca ses çoğalıyor. Ama şöyle bir durumda var eski HDD'im titriyor ve sıkıntılı. Titreme esnasında bu sesle aynı anda geliyor. Herhangi bir performans düşüşü falan yaşamadım. Ses sadece biraz rahatsız ediyor o kadar. Ses yükte veya boşta fark etmeksizin arada gelmeye başlıyor bir süre sonra kesiliyor. HDD'ler ile Ekran kartının bulunduğu yerler birbirine yakın. Masaüstünde, internette, oyunda fark etmeksizin arada geliyor bir süre sonra kesiliyor. Bunun sisteme bir zararı olur mu? Bunu çözmek için eski HDD'mi emekliye ayırayım mı?

Sistemim:

i5 6402P(stok soğutucu)
MSI B150M Bazooka
Corsair 2x8 2400 MHz
MSI GTX 1060 GAMING X 6G
Dark Force Serisi 600W
WD 1 TB Blue
Samsung HD322HJ(eski HDD)

Son düzenleyen: Moderatör:
Problem gerçekten ekran kartı ise orada da ses çıkar. Başka sistemde deneme şansınız varsa deneyin.
Maalesef öyle bir şansım yok. Ses arada çıkıyor arada çıkmıyor. Adamlar 5-10 dakika test eder çıkmaz ses falan. Yükte ya da boşta olması bir şey değiştirmiyor. Kafasına göre arada çıkıyor arada çıkmıyor.

Dostlar şimdi çıkardım ekran kartını HD Graphics 510 ile kullanıyorum. Yarın garantiye göndereceğim lakin sistem'in faturası ben de yok. RAM'i garantiye göndermiştim onunla beraber gitti adamlar geri göndermedi. PDF olarak mevcut fatura lakin MSI.com sitesinde ürünün seri numarasına faturası zaten kayıtlı. Sizce çıktı alayım mı faturanın yoksa servis internetten faturayı görüntüleyebilir mi?

Bir de şuan ben HD Graphics 510'un en son çıkan sürücüsünü yükledim. Kart geri geldiğinde silmeme gerek var mı bu sürücüyü? Yoksa direk NVidia'nın en son çıkan sürücüsünü yüklesem yeter mi?

Kusura bakmayın ama boş konuşuyorsunuz. Problemin ekran kartında olduğundan eminseniz garantiye göndereceksiniz ya da oturup katlanacaksınız eğer adamlarda olmaz derseniz.
1- Faturasız da yapmaları gerek ürün koduyla fakat olsa iyi olur.
2-Evet, temizleyeceksiniz.
Yazmadan önce iki kez düşünün.

Kusura bakmayın ama boş konuşuyorsunuz. Problemin ekran kartında olduğundan eminseniz garantiye göndereceksiniz ya da oturup katlanacaksınız eğer adamlarda olmaz derseniz.
1- Faturasız da yapmaları gerek ürün koduyla fakat olsa iyi olur.
2-Evet, temizleyeceksiniz.
Yazmadan önce iki kez düşünün.
Siz kusura bakmayın da ne dedim ben? Ses arada geliyor arada gelmiyor. Ben her durumda göndereceğim zaten kartı. Bazen 45 dakika kesintisiz gelmedi bazen 2-3 dakika aralıklarla geldi. Bundan bahsettim kartı test ederler 5-10 dakika ses çıkmaz falan diye. Katlanmak isteyen yok yani.:)

Dostlar kartı bugün yollamışlar yarın elime ulaşacakmış. Test etmişler bir sıkıntısı yokmuş kartın. Eğer bidaha ses çıkarsa direk arayıp ses gene geliyor diye göndereceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı