GTX 1060 sistemde düşük performans ve yüksek ses

FEYCOOL

Kilopat
  • Intel i5 6402P
  • GTX 1060 ASUS 6 GB
  • 1 TB
  • MSI B150M Bazooka
  • 8 GB RAM

Kullandığım sistem bu. Yaklaşık olarak 6 ay önce topladım. Fakat bu son 1 ay kasayı açtığım gibi çok fazla ses çıkarıyor. Rahatsız edebiliyor bunun sebebi ne olabilir ?
Bilgisayara çok yüklenmediğim halde bu durumda oluyor.

Ayrıca eskisi gibi oyunlardan yeterli FPS'i almıyorum. 3 ay boyunca eski bir VGA monitör kullanıyordum. Şu an 1080p monitörüm mevcut. Oyunların grafiklerini artırdıktan sonra FPS düşüşü oluyor. Ve kasmalar gerçekleşiyor.

Eksik bir şeyler mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik artışı yaptıktan sonra aldığın FPS değerlerinin düşmesi normal, monitör değişimi ile birlikte çözünürlük artışına da gittiğini varsayarsak gayet makul görünüyor. Ses sorunu sistem yüklenene kadar mı devam ediyor yoksa sürekli mi?

Doğrudur. Grafik artışından sonra FPS düşüşü son derece normal fakat kullandığım ekran kartı GTA 5'i sorunsuz oynatması gerekmiyor mu? Ama çoğu zaman kasmalar oluyor ve bu beni rahatsız ediyor. Acaba işlemci mi düşük geliyor?
Ses genellikle sürekli oluyor.

Yanlış yönlendirmek istemiyorum ama işlemci darboğaza giriyor olabilir.
Oyun esnasında FPS, CPU, RAM değerlerini izlemeyi deneyebilirsin. Bahsettiğin kasmalar yaşandığında değerlerde bunu anında fark edeceksindir.

Cevabın için teşekkürler :) Biraz geç döndüm affola :)
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Peki gerçekten darboğaz durumu var ise işlemci değişikliği yapmama gerek var mıdır?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı