i7 3770K ve GTX 1060 sistem düşük performans problemi

allenguler

Kilopat
Direkt yeni bir kasa alacaktım fakat ekran kartımı kullanmaya karar verdim.
  • Ekran kartım EVGA GTX 1060 SSC 6GB
  • İşlemcim i7 3770K 3.50 GHz
  • 16 GB RAM
  • Asus P8H61-M LX3 Plus r2.0
GPU kullanımı her oyunun ultra ayarında maksimum %50-60 görüyor normalde %20'de takılıyor, CPU kullanımı ise hep GPU'dan düşük ve %20 %30 civarlarında.

Darboğaz yaptığını öğrendim, ekran kartım DDR5 ve işlemcim DDR3 olduğu için dediler fakat anakartım da çok düşük olduğu için onu da değiştirmemi söylediler. Çalışmama ihtimali olabilirmiş. Önerdiğiniz bir sistem var mı ve ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da göreceğiniz üzere darboğaz olmamalı. Hangi oyunda ne kadar kullanım var onları belirtin ayrıca sıcaklıkları belirtin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da göreceğiniz üzere darboğaz olmamalı. Hangi oyunda ne kadar kullanım var onları belirtin ayrıca sıcaklıkları belirtin.

Darboğazı çözdüm, görev yöneticisinden önceliğini ayarlayıp her oyunda 110-144 fps arası alıyor ultrada fakat lol eski bir oyun olduğu için hala %30 kullanıyor ve yayın açtığımda fps 70-80lere kadar iniyor işlemci ve anakart değiştiricem, önerin var mı çünkü sanırım sorun işlemcimde çok eski bir işlemci olduğu için cpu ısısı 80lerde falan takılıyor hep oyunlarda normalde 60 arası geziyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı