Çözüldü GTX 1060 sistemde ETS 2 MP'de FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

METANİC

Kilopat
Makaleler
3
Arkadaşlar merhaba, sistemim yetmesine rağmen oyunda takılmalar oluyor. FPS birden çakılıyor. Single da sorun yok. Bunu bir türlü çözemedim yardım edebilecek var mı? Driverlar güncel ve arkada başka program açık değil. Sistemim imzada yazıyor.
GPU: Manli GTX 1060 3GB//CPU: RYZEN 5 2600//ANAKART: MSI A320M A-PRO//RAM: CORSAİR VENGANCE 8GB 3000MHZ//SSD: COLORFUL SL300 120GB//HDD: SEGATE 500GB//HDD: SAMSUNG 80GB

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Bu takılmalara sebep olan çevrendeki diğer oyuncuların local mod kullanması da olabilir, local mod kullanan birisi sana yakın olduğunda ekranına drop girer ya da arkasında gittiğin zaman o kişi her frene bastığında senin ekranında oyun takılır. Ek olarak son 2 Launcher güncellemesinde bir problem var. Beni de oyundan atıyor. Bazen Calais'ten çıkarken oyun çöküyor ya da ince yolda giderken bir anda oyun çöküyor.
Yukarıda bahsettiğim durumu fark edip kayıt alarak birini raporlarsan o kişi local modu kaldırana kadar perma yiyordu eski tmp kurallarında. Güncel kurallarını bilmiyorum. Bu da aklında bulunsun.
Bir de 8 GB RAM kullanıyormuşsun. Kullandığın kayıt programı ne kadar RAM kullanıyor buna baktın mı?
2018 yılında bende 4 GB RAM ile bu oyunu oynarken kayıt programını açtığımda böyle takılıyordu. Kayıt programı kapalıyken sorun olmuyordu fazla.

Kendinde belirtiyorsun singleplayer'da sorun yok ama multiplayer'da sorun var diye bu tamamen Truckers MP optimizasyon sorunu ile alakalı bir durum.

Kendi kullandığın bir mod varsa o da sebep oluyor olabilir. Save dosyanı vb. değiştirip dene bir de.

NVIDIA Shadow Play ile kaydediyorum. Çok RAM harcamıyor. Oyun zaten 3GB RAM kullanıyor.

Hocam sorun çözüldü. RAM'i Dual channel yaptım artık ufacık bir takılma bile yok. Hatta eskiden şehir içinde 10FPS falan alırken şu an 20FPS'lere kadar arttı. @AB0.
Arkadaşlar merhaba, sistemim yetmesine rağmen oyunda takılmalar oluyor. FPS birden çakılıyor. Single da sorun yok. Bunu bir türlü çözemedim yardım edebilecek var mı? Driverlar güncel ve arkada başka program açık değil. Sistemim imzada yazıyor.

TruckersMp optimizasyon özürlü bir launcher ve herkes tırını modlu ya da kodlu kullandığı için doğal olarak fps düşüşleri yaşaman normal.

Truckers MP optimizasyon özürlü bir Launcher ve herkes tırını modlu ya da kodlu kullandığı için doğal olarak FPS düşüşleri yaşaman normal.

Hocam ama FPS sürekli düşük olsa anlayacağım da anlık düşüyor. Normalde 60FPS+ alıyorum bir anda 25'lere falan düşüyor.
Oyunu HDD'ye taşıdım biraz oynadım eskisi gibi değil ama eskiden de sürekli olmuyordu arada oluyordu. Biraz daha oynayıp tam emin olunca yazacağım.

Hocam ama FPS sürekli düşük olsa anlayacağım da anlık düşüyor. Normalde 60FPS+ alıyorum bir anda 25'lere falan düşüyor.
Oyunu HDD'ye taşıdım biraz oynadım eskisi gibi değil ama eskiden de sürekli olmuyordu arada oluyordu. Biraz daha oynayıp tam emin olunca yazacağım.
Arkadaşım oyunda kalabalık yerlere girdiğinde fps düşüklüğü yaşarsın. Bende r5 5600x + rtx 2070 kullanıyorum Calais'e girdiğimde 15fps sabit kalıyor. Bu tamamen TruckersMp Launcher'inin optimizasyon sorunu.
İstediğin depolama birimine yükle oyunu bir şey değişmeyecek.

Arkadaşım oyunda kalabalık yerlere girdiğinde FPS düşüklüğü yaşarsın. Bende R5 5600X + RTX 2070 kullanıyorum Calais'e girdiğimde 15FPS sabit kalıyor. Bu tamamen Truckers MP Launcher'inin optimizasyon sorunu.
İstediğin depolama birimine yükle oyunu bir şey değişmeyecek.

Hocam sizin dediğiniz olay farklı onu anlatmaya çalışıyorum. Calaiste falan bende sabit 10-15FPS alıyorum bunda sorun yok zaten. Asıl sorun attığım videoda da gözüktüğü gibi drop girmesi. Anlık düşüş yaşıyorum. Ve bu da öyle çok kalabalık yerlerde olmuyor.

Hocam sizin dediğiniz olay farklı onu anlatmaya çalışıyorum. Calaiste falan bende sabit 10-15FPS alıyorum bunda sorun yok zaten. Asıl sorun attığım videoda da gözüktüğü gibi drop girmesi. Anlık düşüş yaşıyorum. Ve bu da öyle çok kalabalık yerlerde olmuyor.

Bu takılmalara sebep olan çevrendeki diğer oyuncuların local mod kullanması da olabilir, Local mod kullanan birisi sana yakın olduğunda ekranına drop girer ya da arkasında gittiğin zaman o kişi her frene bastığında senin ekranında oyun takılır. Ek olarak son 2 Launcher güncellemesinde bir problem var. Beni de oyundan atıyor. Bazen Calais'ten çıkarken oyun çöküyor ya da ince yolda giderken bir anda oyun çöküyor.
Yukarıda bahsettiğim durumu fark edip kayıt alarak birini raporlarsan o kişi local modu kaldırana kadar perma yiyordu eski tmp kurallarında. Güncel kurallarını bilmiyorum. Bu da aklında bulunsun.
Birde 8gb ram kullanıyormuşsun. Kullandığın kayıt programı ne kadar ram kullanıyor buna baktın mı?
2018 yılında bende 4gb ram ile bu oyunu oynarken kayıt programını açtığımda böyle takılıyordu. Kayıt programı kapalıyken sorun olmuyordu fazla.

Kendinde belirtiyorsun Singleplayer'da sorun yok ama Multiplayer'da sorun var diye bu tamamen Truckers MP optimizasyon sorunu ile alakalı bir durum.

Kendi kullandığın bir mod varsa o da sebep oluyor olabilir. Save dosyanı vb. değiştirip dene birde.

Son düzenleme:
Bu takılmalara sebep olan çevrendeki diğer oyuncuların local mod kullanması da olabilir, local mod kullanan birisi sana yakın olduğunda ekranına drop girer ya da arkasında gittiğin zaman o kişi her frene bastığında senin ekranında oyun takılır. Ek olarak son 2 Launcher güncellemesinde bir problem var. Beni de oyundan atıyor. Bazen Calais'ten çıkarken oyun çöküyor ya da ince yolda giderken bir anda oyun çöküyor.
Bir de 8 GB RAM kullanıyormuşsun. Kullandığın kayıt programı ne kadar RAM kullanıyor buna baktın mı?
2018 yılında bende 4 GB RAM ile bu oyunu oynarken kayıt programını açtığımda böyle takılıyordu. Kayıt programı kapalıyken sorun olmuyordu fazla.

Kendinde belirtiyorsun singleplayer'da sorun yok ama multiplayer'da sorun var diye bu tamamen Truckers MP optimizasyon sorunu ile alakalı bir durum.

Kendi kullandığın bir mod varsa o da sebep oluyor olabilir. Save dosyanı vb. değiştirip dene bir de.

NVIDIA Shadow Play ile kaydediyorum. Çok RAM harcamıyor. Oyun zaten 3GB RAM kullanıyor.

Hocam sorun çözüldü. RAM'i Dual channel yaptım artık ufacık bir takılma bile yok. Hatta eskiden şehir içinde 10FPS falan alırken şu an 20FPS'lere kadar arttı. @AB0.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı