Son 4-5 gündür mavi ekran hatası alıyorum fakat önceki günlerin DMP dosyaları nedense silinmiş. Bugün ise 5 kere mavi ekran hatası aldım ve dosyaları bırakıyorum.
O halde ben ramleri tek tek test edip tek bir ramde mi her iki ramde de mi hata olduğuna bakıp ona göre değişiklik yapayım. Fakat memtest'in kendi sitesinde her hatanın ramlerden kaynaklanamayabileceği yazıyor, o yüzden %100 ram hatası olduğunu anlamadan değiştirmek istemiyorum. Yine de %95 ram hatası diye düşünüyorum. testt.rar son 2 günün minidump dosyaları.
Aslında pek tam RAM ile alakalı pek sorun görmedim. 5 minidump vardı 1 boştu. Bu minidumplardan sadece 2 tanesi RAM arızalanma şüphesi duydurdu. Ama dediğiniz belki olabilir.
Tekrar alacağınız mavi ekrana göre ben size RAM ile alakalı derim ve belirtirim.
Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.
Aslında pek tam RAM ile alakalı pek sorun görmedim. 5 minidump vardı 1 boştu. Bu minidumplardan sadece 2 tanesi RAM arızalanma şüphesi duydurdu. Ama dediğiniz belki olabilir.
Tekrar alacağınız mavi ekrana göre ben size RAM ile alakalı derim ve belirtirim.
Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.
Hocam tekrardan selamlar, dün sabah tekrardan mavi ekran hatası aldım hatta pc açılmadı bir türlü. Sürekli mavi ekran verip kendi kendini kapattı. Ramlerin hangisinde sorun olduğunu tespit etmek için ramleri tek tek memtest86 ile teste tabi tuttum. Fakat geçen 1000 error veren ramlerde bu sefer 1 error bile çıkmadı acaba tek tek test yaptığım için mi yoksa çıkarıp silip taktığım için mi veya başka bir nedenden ötürü mü bilmiyorum. Tekrar mavi ekran alırsam bu sefer iki ramle tekrar memtest86 testi yapacağım. Dün aldığım mavi ekran hatalarının da dump dosyaları 0 kb olarak çıktığı için sildim direkt.