GTX 1060 sistemde mavi ekran ve oyun çökmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Hakan_n

Picopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
sandisk
Ekran kartı
gtx 1060 6 gb
Anakart
B250M PRO-VD
İşlemci
i5 7500
Hiçbir sorun yokken birden oyun sırasında çökmeye ve mavi ekran sorunu vermeye başladı format attım düzelmedi.

Geçmiş olsun, aynı sorunları bende yaşıyordum, özellikle oyun oynarken mavi ekran ve DirectX gibi vb. Hatalar alıyordum. İşlemcim Ryzen 5 3600.BIOS'tan işlemci modunu expertden normale alınca ve BIOS'u sıfırlayınca sorunum ortadan kalktı. Sende Intel varsa Turbo Boost özelliğini kapat ve biosunu resetle kapatıp bir dene istersen.Yardımcı olursam ne mutlu bana iyi günler dilerim.

Geçmiş olsun, aynı sorunları bende yaşıyordum, özellikle oyun oynarken mavi ekran ve DirectX gibi vb. hatalar alıyordum. İşlemcim Ryzen 5 3600.BIOS'tan işlemci modunu expertden normale alınca ve BIOS'u sıfırlayınca sorunum ortadan kalktı. Sende Intel varsa Turbo Boost özelliğini kapat ve BIOS'unu resetle kapatıp bir dene istersen. Yardımcı olursam ne mutlu bana iyi günler dilerim.

Başlarda CS ve Valorant'ta oluyordu ama şu an herhangi bir oyunda oluyor ya direkt oyunu kapatıyor ya da oyun ekranı donuyor 2 side olmazsa mavi ekran sende de böyle mi oluyordu hata mesajı falan almıyorum.

Başlarda CS ve Valorant'ta oluyordu ama şu an herhangi bir oyunda oluyor ya direkt oyunu kapatıyor ya da oyun ekranı donuyor 2 side olmazsa mavi ekran sende de böyle mi oluyordu hata mesajı falan almıyorum.

Başka oyun oynamadığım için onlarda nasıl bir tepki veriyor bilmiyorum. Warzone 2 de donma sonucunda oyundan atıyordu bazen crash veya DirectX hatası alıyordum. Çoğunlujkla mavi ekran hatası geliyordu format sonrasında bile. B
BIOS'tan işlemci overclock ve ekran kartı ayarlarını orijinale getirmeniz gerekiyor. İşlemci soğutması iyi olmayınca overclock anlamsız oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı