GTX 1060 sisteme NVIDIA Denetim Masası ayarı önerisi

Darth AMD

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba ikinci el topladığım sistemimde GTA IV oynarken oyundan dolayı çok fazla bir performans kaybı oluyor. Ama yazılım olan V-Sync hiçbir iş yapmıyor. Size şöyle izah edeyim ekran kartı %20 kullanılırken 40FPS veriyorsa ne sistem zorluyor ne de FPS artsın diye bir uğraş oluyor. Evet kesinlikle suçlu GTA IV'ün optimizasyonu fakat sürekli 60FPS kalmasını ya da FPS 200'lerde bile olsa ekranın yırtılmamasını sağlayacak bir NVIDIA profili nasıl dizebilirim neleri açmam lazım bilenler açıklayabilir mi?

CPU: 4790K.
GPU: MSI GTX 1060 3GB (GPU Z de 200W yazıyor)

NVIDIA Denetim Masası'ndan yapacaksan bulduğun her şeyi performans ayarına almayı deneyebilirsin. Eğer Windows ayarlarından yapacaksan oynayacağın oyunda "yüksek performans" seçili olmalı.

Eğer sorun bunlarla ilgili değilse GeForce Experience ayarlarına da bir göz atabilirsin.

PSU yetersiz geliyor da olabilir. Eğer PSU'da bir sorun yoksa sürücü de sorun çıkarmış olabilir.

Hiçbiri değilse MSI Afterburner'dan frekans değerlerine bakabilirsin.

NVIDIA Denetim Masası'ndan yapacaksan bulduğun her şeyi performans ayarına almayı deneyebilirsin. Eğer Windows ayarlarından yapacaksan oynayacağın oyunda "yüksek performans" seçili olmalı.

Eğer sorun bunlarla ilgili değilse GeForce Experience ayarlarına da bir göz atabilirsin.

PSU yetersiz geliyor da olabilir. Eğer PSU'da bir sorun yoksa sürücü de sorun çıkarmış olabilir.

Hiçbiri değilse MSI Afterburner'dan frekans değerlerine bakabilirs

Hiçbiri değilse MSI Afterburner'dan frekans değerlerine bakabilirsin.

PSU 550W. 4 tane SATA 2,5 disk var yani fazlasıyla sisteme yetiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı