GTX 1060 Skyrim Performans Sorunu

Atillalan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, kullandığım işletim sistemi Windows 8.1 işlemcim i5 6402p Skyrim oyununu ultra ayarlarda oynarken FPS değerimin fotoğrafını attığım. Sahnede 32'ye kadar düştüğünü gördüm normalde oyunun kaç FPS aldığını bilmiyorum. Çünkü skyrim 60 FPS değerine kitli bir oyundur. Lakin 1060 gibi bir ekran kartı 2011 in oyununda ultra ayarlarda nasıl 32 FPS'e kadar düşer anlamadım sorun mu var sizce ? Bu arada Witcher 3 ultra da 60-70 FPS alıyorum. Acaba bir optimizasyon problemi mi var ?
14191682_676754169141753_153635900_o.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirmeler yapılıyor, en ufak yazım hatasında 1 ay ban atan yönetime sesleniyorum bu arkadaşlara da bir ayar çekin. i5 Skylake şuan piyasada ki ekran kartlarının %99'una darboğaz yapmaz,
(Gtx 1080 SLI yapılmadığı sürece) kardeşimin sıkıntısı da oyunun eski bir oyun olması ve ekran kartının tam performansından yararlanamaması, (Skyrim'de full ayarlarda gt 9500 ile 30fps veriyor zaten) konuyu açan arkadaşıma tavsiyem Steam üzerinden ücretsiz olarak sürülen yüksek kalite yaması var. Onu yüklemelisin veya ENB yamaları yükleyebilirsin, oyun ilk çıktığı dönemde aynı problemden muzdariptim, ekran kartım oyun için fazla geliyordu, aynı gtx 1080 alan insanın 900p monitör kullanması gibi birşey bu, yok darboğazmış yok formatmış yok antivirüsmüş, bilmeyen konuşmasın, arkadaşımızı da yanlış yönlendirmesin! Hocam Nexus Mod Manager ile 2K Texture modunu veya oyunun orjinal yaması olan yüksek çözünürlük yamasını yükleyerek tekrar denemeni ve sonuçları buraya atmanı istiyorum, bu çok bildiğini zanneden arkadaşlar da sonuçları görsünler, bilmedikleri şeylere de yorum yapmasınlar.

Yanlış bilgilendirmeler yapılıyor, en ufak yazım hatasında 1 ay ban atan yönetime sesleniyorum bu arkadaşlara da bir ayar çekin. i5 Skylake şuan piyasada ki ekran kartlarının %99'una darboğaz yapmaz,
(Gtx 1080 SLI yapılmadığı sürece) kardeşimin sıkıntısı da oyunun eski bir oyun olması ve ekran kartının tam performansından yararlanamaması, (Skyrim'de full ayarlarda gt 9500 ile 30fps veriyor zaten) konuyu açan arkadaşıma tavsiyem Steam üzerinden ücretsiz olarak sürülen yüksek kalite yaması var. Onu yüklemelisin veya ENB yamaları yükleyebilirsin, oyun ilk çıktığı dönemde aynı problemden muzdariptim, ekran kartım oyun için fazla geliyordu, aynı gtx 1080 alan insanın 900p monitör kullanması gibi birşey bu, yok darboğazmış yok formatmış yok antivirüsmüş, bilmeyen konuşmasın, arkadaşımızı da yanlış yönlendirmesin! Hocam Nexus Mod Manager ile 2K Texture modunu veya oyunun orjinal yaması olan yüksek çözünürlük yamasını yükleyerek tekrar denemeni ve sonuçları buraya atmanı istiyorum, bu çok bildiğini zanneden arkadaşlar da sonuçları görsünler, bilmedikleri şeylere de yorum yapmasınlar.
Youtubede bak bakalım gtx 1060 ve i5 6600 ile oynanan full hd oyunlara işlemci %85 civarlarında geziyo kimi zaman full oluyo ekran kartı fren yapıyo sen çok biliyon ya

120 saat oynadım o lanet oyunu. Çok güzel bir oyun. Ama bazı sahneler ve map lerde sıkıntı var. Mesela özel maskelerin tamamını toplayıp oyunun en güçlü maskesini açtığımız mekanda da bu sorunu yaşamıştım. Sürekli olmuyorsa sorun etme.

Allita
Kardeşim ben tecrübeli eski bir bilgisayar ve internet kullanıcısı ve bilgisayar teknisyeniyim (bazı bilinen ve bilinmeyenleri sırf buraya yazmak için üye oldum foruma) bilgisayar performansına (söylendiği gibi donanım kombinasyonu seçimi etki eder) sadece donanım kombinasyonu değil sistem kaynağı denen bir olgu vardır bu kullandığınız işletim sisteminde gerekli gereksiz arka planda çalışan Microsoft kaynaklı programlardır ve yüklediğiniz programlar ve oyunlardır antivirüs bile sistem kaynağınızı tüketir, yüklediğiniz ve kaldırdığınız oyunlar programlar sisteminizde çalışıyor şeklinde görünmese bile sistem üzerinde çeşitli etkileri olmaktadır hatta eskiden disk birleştirme yapardık birleştirme yapılmamış diskler bilgisayarın işleyişine etki ederdi tabi yeni işletim sistemleri bunu otomatik yapmaktadır. Sistem performansını koruyabilmenin en iyi yolu donanımların yeterli olması ve birbirleri ile uyumlu olmalarıdır bunlarıda çeşitli oyunlarla ve test programlarını aynı anda kullanarak testler yaparak anlayabilirsiniz tabi profesyonel manada tam sonuç vermeye bilir ancak yakın bir sonuç verecektir. Benim bu konuya cevap yazmamın sebeplerinden biride arka planda çalışan gereksiz olan programları nasıl etkisiz hale getirileceğidir muhakkak ki diğer konularda olduğu gibi bu konuda da az da olsa bilgi sahibi olmak gerekiyor her performansı arttırdığını iddia eden program faydalı olmayacaktır çünkü bu türden programları yıllarca kendi bilgisayarımda test ettim işletim sistemini bozuyorlar ha hepsi bozarmı hayır peki hangi programlar gerçekten düzeltiyor bilgisayarı, Ccleaner en iyi düzeltici ve en zararsız programdır (her programın içinde ayarlar vardır bilmiyorsak kurcala mamalıyız) ikinci program ise Microsoft un tavsiye ettiği ve ortağı olan bir şirketin yaptığı Pc Cleaner Pro dur (full kullanımı çok faydalı olacaktır) bu programda zararsızdır Cleaner ın yapmadığı bilgisayar ve ağ bağlantısı performans sorunlarını zarar vermeden gidermektedir fakat tek kusuru arka planda çalışmaya devam ettiğinden sistem kaynağı harcamaktadır kayıt defterinde program kurulurken bir anahtar oluşturmaktadır bu anahtarı silerek bu sorunu düzeltebiliriz ancak kayıt defteri konusunda az da olsa bilgi sahibi olmak gerekiyor yanlış anahtar silindiği takdirde işletim sisteminizin çökmesi yada zarar görmesi kuvvetle ihtimaldir. Son olarak format atma işlemi (bu benim alanım ve en çok tecrübeli olduğumda alandır aynı zamanda), diske ön yüklemeli bir işletim sistemi ile format atma işlemi yapmadan önce cd/dvd format atma işleminde iyi sonuç vermemektedir bunun yerine flaş belleğe hazırlamış olduğunuz ön yüklemeli işletim sisteminizle usb den format atmaktır bunun başarısı %100'lerde olmaktadır çoğu zaman ve okuma yazma hatası en düşük ihtimal olandır aynı zamanda. Diske format atılmış bir bilgisayarda sürücüler hariç program yükleme kaldırma mümkün olduğunca yapılmamalıdır, hatta oyunlar önceden bir diske yüklenmiş olmalıdır çok fazla oyunun yüklü olmasıda sistem kaynağına etki etmektedir masa üstüne attığınız her program ve belgede aynı zamanda sisteminizin enerjisini biraz daha fazla tüketecektir. Son olarak format atarken format atılacak disk dışındaki diğer disklerin elektrik ve sata bağlantı kabloları ve usb bağlantıları klavye fare hariç hepsi çıkartılmalıdır temiz format ancak bunların yapılması ile gerçekleşmektedir. Bir ekleme daha yapayım internet kullanıyorsanız işletim sistemi Linux olmalıdır benim tavsiyem Linux Mint x64 tür. Sebebi ise Linux a virüs işlememektedir yani doğru dürüst bir virüs yazılmamış olması ve özgür yazılım olmasıdır yani bilgisayarınızda iki işletim sistemi olması çok faydalı olacaktır antivirüs e gerek kalmayacaktır tabi internet kullanımında yeterli tecrübeniz varsa.

Son düzenleme:
En basiti DSR ile 2k hatta 4k'ya alarak oyunu ultra ayarlarda açınız. Ekran kartınızı tam randımanlı kullanamıyorsunuz. Bu işlemci veya RAM kaynaklı bir sorun değil. Masrafa da gerek yok. Nvidia sürücünüzden max. çözünürlüğü 1080p'den alabileceğiniz en yükseğe alın, oyuna girin ve ayarlardan çözünürlüğü en yükseğe alın. Kapatın oyunu tekrar açın ve öyle deneyin. Texture paketi yükse diye arkadaşa katılıyorum onu da yükleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı