GTX 1060 VBIOS güncellemesi sırasında siyah ekran

Warlord_x7

Megapat
Arkadaşlar herkese iyi geceler dilerim. Bugünlerde bilgisayarımda çözmekle uğraştığım bir sorun mevcut. Fakat kendim ilerlemeler kaydedip sorunun köküne inebildim ve doğru bilgilerle olayı çözmeye yaklaştım. Fakat yine sizlere ihtiyacım var çünkü son bir adım kaldı ve bu son adımı ancak bilen kişilerin yardımıyla atabilirim.
Ekran kartım ASUS EX-GTX 1060 O6G, bu sürümü dört gün önce VBIOS güncellemesi yaptım. Flashlamaya devam ederken ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmayı unuttuğumu sonradan fark ettim ve bundan kaynaklı olacak ki flashlama bitmek üzereyken bir anda siyah ekran aldım ve fanlar bir anda son hızda dönmeye başladı. Daha sonra bilgisayarı tekrar başlattım ve tadam karşımda bilgisayarın açılıp kendi halinde çalıştığını fakat sadece ve sadece ekrana görüntü gelmediğini flash bellek takıp ses geliyor mu gelmiyor mu denemesi yaparak anladım. Yani tam olarak anlayacağınız sistem tıkırında tek sorun ekrana görüntü gelmemesi. Yine de bir format attım ve bilgisayarın sorunsuz açıldığını ekranın geldiğini gördüm. Ne zaman ekran kartı driver Update yapsam o ekranın gidip geldiği kısımda takılıyor ve fanlar son hızda çalışarak siyah ekrana dönüyor. Yine tekrar ediyorum bu sırada dahil Windows çalışmakta her şeyi algılamakta. VBIOS kısmında emin olmamakla bilmesem de brick var mı yok mu düşünsem de başka VBIOS en yeni son sürüm ekran kartı VBIOS'u tekrar yaptım. Fakat sorun yine de devam etmekte. Ayrıca siz değerli dostlar içinde sorunumu çözmede kolaylık sağlayacak birkaç bilgi ve fotoğrafı da kaydettim. Tahminim şu ki bu sorun ekran kartı bağdaştırıcısıyla alakalı. Ekran kartı bağdaştırıcısı bağdaşmaya başladığı zaman siyah ekran alıyorum ve fanlar son hız dönüyor. Şimdi ne demek istediğimi daha iyi anlatacak o resimleri sizinle paylaşıyorum.

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…