GTX 1060 ve FX 8350 düşük kullanım oranları

Babaoglu

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıdaki resimde de gözüktüğü gibi hem işlemci hem de ekran kartı kullanımı düşük seviyelerde. Bu yüzden de tam istediğim FPS değerlerini alamıyorum. İşlemci darboğazı desem, işlemci kullanımı %99'larda değil. Hem GPU hem CPU düşük kullanım yüzdelerinde. Bunun sebebi nedir?
Ek olarak, uzun saatler oyun oynamama rağmen işlemci sıcaklığım 40°C'yi geçmiyor. Benim bildiğim FX 8350 ısınan bir işlemci. Stok fan kullanıyorum. İşlemci tam performansta çalışmıyor olabilir mi?

Sistem:
İşletim sistemi: Windows 10 64 Bit.
GPU: ASUS GTX 1060 GB.
CPU: AMD-FX8350 8 çekirdek 4.0 GHz.
RAM: 16 GB Corsair 1333MHz.
Anakart: ASUS M5A97 le r2.0.
Oyun çözünürlüğü: 1920x1080

Driverlar güncel.

Dosya Ekleri

• gdfg.png
    gdfg.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 62
  • sfddf.png
    sfddf.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 69
RAM frekansından kastınız, Ram'in 1333 Mhz olması mı yoksa oyun içi değerlerindeki 4000 mhz olayı mı?

1333 olması ama yalnızca tahmini olarak söyledim. Sıcaklık ve kullanım değerleri olarak sistemin normal görünüyor çünkü. Başka oyunlarda benzer bir sorun var mı?

1333 olması ama yalnızca tahmini olarak söyledim. Sıcaklık ve kullanım değerleri olarak sistemin normal görünüyor çünkü. Başka oyunlarda benzer bir sorun var mı?
Başka oyunlarda da oluyor evet. Sıcaklık değerlerinde sıkıntı olmadığına emin misin? Çünkü burda FX8350 gibi bir işlemcinin 27°C ve 32° arası kullanıldığından sözediyoruz.
Çok basit olacak ama grafikleri arttırmayı denediniz mi?
FPS değerim değişmiyor grafik ayarlarını arttırınca. Ekran kartı kullanımım artıyor biraz evet ama FPS'im artmıyor.

Başka oyunlarda da oluyor evet. Sıcaklık değerlerinde sıkıntı olmadığına emin misin? Çünkü burda FX8350 gibi bir işlemcinin 27°C ve 32° arası kullanıldığından söz ediyoruz.

Soğutman iyidir? Veya bir ihtimal işlemcide sorun olabilir ama onun için de benchmark vb. yapman gerekli durumunu anlayabilmek için. Oyun içi anlaşılmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı