Çözüldü GTX 1060 ve R5 3600 PUBG'de düşük kullanım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
PUBG oynuyorum ve normal bir SOLO oyun girdim. Görev Yöneticisi'ni yan ekrana attım ve CPU %30-40, GPU %10-15 falan kullanıyordu.

• Ekran kartı; MSI GTX 1060 3GB
  • İşlemci; AMD Ryzen 5 3600
  • RAM; 8x2 Dual Channel 3000MHz
GPU neden %100 kullanmıyor acaba?
PUBG içerisinde Bootcamp üzerindeki bölgede aldığım değerler + ekran kartı ve işlemci sıcaklığım;

Ekran Görüntüsü (7).png

Not: PUBG'e girdiğim zaman işlemci ısısı 55 derece ama ekran kartı ısısı 50'den 78'e doğru çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sıcaklığı biraz fazla. Onun haricinde normal gibi. Bu arada FPS değerleri ne alemde?
1645630001003.png

Ayarlarım bu şekilde ve 85-110 arası değişiyor.
Ekran kartı sıcaklığı biraz fazla. Onun haricinde normal gibi. Bu arada FPS değerleri ne alemde?
Termalini yenileme zamanım geldiğini düşünüyorum. Sabit 80 vesaire ısısı.
Birde arkadan çift monitörde hareketli arka plan kullandığım halde FPS bu şekilde, normal mi sizce?

Arkadaşlar Alt Tab attığım için vesaire orada %6 gibi bir değer gözükmüş, oyun içi sürekli ekran kartı kullanımı %99-100
O zaman sıkıntı yok. Ayrıca çok oyuncunun olduğu yerlerde GPU kullanımının biraz düşmesi normal. Drop yemediğin sürece sıkıntı yok.

1645630001003.png

Ayarlarım bu şekilde ve 85-110 arası değişiyor.
Render Scale ayarını 100 yap. Texture ve Anti alasing ayarları harici diğer ayarları en düşüğe al. Bahsettiğim iki ayar içinde orta uygundur.
Birde arkadan çift monitörde hareketli arka plan kullandığım halde FPS bu şekilde, normal mi sizce?
Normal.

O zaman sıkıntı yok. Ayrıca çok oyuncunun olduğu yerlerde GPU kullanımının biraz düşmesi normal. Drop yemediğin sürece sıkıntı yok.

Render Scale ayarını 100 yap. Texture ve Anti alasing ayarları harici diğer ayarları en düşüğe al. Bahsettiğim iki ayar içinde orta uygundur.

Normal.
Her şey için çok teşekkür ederim, başlangıç bölgelerinde gibi çoğu insanın bulunduğu yerde sizin ayarlarınızı yaptığım halde %100 GPU kullanımı ile 85-120 arası FPS değerim değişiyor belki de oyun başlayınca bu FPS değerleri daha da yükselecektir.

Normal.
Denedim ve antrenman modun da bile artık 170 FPS'e kadar değer görüyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim, konu çözüldü. İyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı