Benim sorunum oyunlarda düşük performans almam. Normalde o işlemciyle roket olması lazımken düşük alıyorum. 60 FPS sabit aldığımda sorun yok ama 50-40-30 düştüğünde oyun kasıyor ve GPU kullanımı hep düşük, neden acaba?
Değerler gayet normal. Ryzen tek çekirdek performansında biraz geride kaldığı için tek çekirdeğe yüklenen oyunlarda diğerlerine nazaran daha az FPS almanız olağan birşey.
Oyun ayarlarınızı paylaşır mısınız?
Ben FPS den sorunum yok FPS iyi olması ragmen kasması drob yok ama 15 fps gibi geliyor 60 sabit oldugunda sorun yok ama 59-58-55 oldugunda hisediyorum kasmalar başlıyor eski pc de oyunuyorum 30 fps yag gibi ama bu sistemde öyle degil sorunu CPU oldugunda şüpheliyim
Sistemi gayet guzel ve dengeli kurmussunuz, bios ve ekran karti suruculerinin tamamini guncel tuttugunuzdan emin olun, bunun disinda msaa ve nvidia hariworks tarzi ayarlar aciksa kismayi deneyin cok fazla etki ediyor fps ye, bunun disinda amd islemciler sicakliga gore turboluyor kendilerini termal macun veya sogutucunuz gibi dogrudan sogutmayi etkileyen parcalari gozden gecirin. 1060 6gb dahi 1080p ultrada zaman zaman 30 lara kadar inebiliyor 3gb bunu daha fazla yasayacaktir, ozellikle oyunlar ekran kartina surekli ayni yuku bindirmezler, yeni bir mekan yuklendiginde veya patlama gibi efektlerde ekran kartina yuk biner, bu yuku kaldiramadigi an biraz fps duser sonra toparlar, ayar kisacaksiniz olmuyorsa