GTX 1060 ve R7 1700 Sistemin Oyunlardaki Düşük Performansı

XGELBAKEM

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2017
Mesajlar
105
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim:
  • AMD RYZEN7 1700
  • ASUS B350 F GAMİNG
  • 8+8 2400 MHz RAM
  • 600W PSU
Benim sorunum oyunlarda düşük performans almam. Normalde o işlemciyle roket olması lazımken düşük alıyorum. 60 FPS sabit aldığımda sorun yok ama 50-40-30 düştüğünde oyun kasıyor ve GPU kullanımı hep düşük, neden acaba?

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.png
5.jpg
6.jpg
7.png
8.png
9.jpg
10.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler gayet normal. Ryzen tek çekirdek performansında biraz geride kaldığı için tek çekirdeğe yüklenen oyunlarda diğerlerine nazaran daha az FPS almanız olağan birşey.
Oyun ayarlarınızı paylaşır mısınız?
 
işlemci turbo hıza erişmiyor sabit 3.10 ghz hızda çalışıyor 50-40 fps aşıyrı kasma yapıyor sabir 60 fps sıkıntı yok sorunu işlemcidenmi kaynaklanıyor

Bilgisi olan yokmu 50-40 FPS kasması nedeni bilen ? CPU nun torbo hıza erişememsi
 
işlemci turbo hıza erişmiyor sabit 3.10 ghz hızda çalışıyor 50-40 fps aşıyrı kasma yapıyor sabir 60 fps sıkıntı yok sorunu işlemcidenmi kaynaklanıyor

Bilgisi olan yokmu 50-40 FPS kasması nedeni bilen ? CPU nun torbo hıza erişememsi
1060 3 gb yetersiz kalmış olabilir. Bence hafızası biraz yetersiz yeterli olsa bile 6 gb modeline göre daha düşük bir hıza sahip.
 
1060 3 gb yetersiz kalmış olabilir. Bence hafızası biraz yetersiz yeterli olsa bile 6 gb modeline göre daha düşük bir hıza sahip.
Ben FPS den sorunum yok FPS iyi olması ragmen kasması drob yok ama 15 fps gibi geliyor 60 sabit oldugunda sorun yok ama 59-58-55 oldugunda hisediyorum kasmalar başlıyor eski pc de oyunuyorum 30 fps yag gibi ama bu sistemde öyle degil sorunu CPU oldugunda şüpheliyim
 
Sistemi gayet guzel ve dengeli kurmussunuz, bios ve ekran karti suruculerinin tamamini guncel tuttugunuzdan emin olun, bunun disinda msaa ve nvidia hariworks tarzi ayarlar aciksa kismayi deneyin cok fazla etki ediyor fps ye, bunun disinda amd islemciler sicakliga gore turboluyor kendilerini termal macun veya sogutucunuz gibi dogrudan sogutmayi etkileyen parcalari gozden gecirin. 1060 6gb dahi 1080p ultrada zaman zaman 30 lara kadar inebiliyor 3gb bunu daha fazla yasayacaktir, ozellikle oyunlar ekran kartina surekli ayni yuku bindirmezler, yeni bir mekan yuklendiginde veya patlama gibi efektlerde ekran kartina yuk biner, bu yuku kaldiramadigi an biraz fps duser sonra toparlar, ayar kisacaksiniz olmuyorsa :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı