GTX 1060 vs GTX 980

GTX 980 ekran kartının GPU'su daha güçlü, fakat GTX 1060'ın ise video hafızası daha geniş. Oyundan oyuna değişir FPS durumu. Yüksek video hafıza isteyen oyunlarda GTX 1060 üstün, fakat 4 GB ya da daha az video hafıza isteye oyunlarda GTX 980 üstün. Kısaca bu değerlendirmelerin ortalaması alınacak olursa birbirlerine karşı üstünlükleri bulunmuyor. Ancak kullanıcı verileri %2-3 kadar GTX 980'i üstün gösteriyor. Bu yüzdelik değerler birbirlerinden üstün olduğunu da göstermez. Farklı mimariye sahipler.

Neden peki, 3 GB olmasından dolayı mı?
GTX 1060 6 GB ve 3 GB versiyonları var. 3 GB bazen yetmiyor. O nedenle alınmaz bence. Sadece düşük video hafıza isteyen oyunlarda üstünlük sağlıyor. Video hafıza kullanımı 3 GB'yi geçince çok düşüyor FPS.
GTX 980, 1060 6GB seviyesinde bir kart. 3 GB versiyonu hem VRAM açısından, hem de 6 GB olan ağabeyinden bir tık kırpılmış olduğundan dolayı 980 öneriyorum.
Ben fiyatı hangisi ucuz ise o alınır diyorum. Arada kayda değer fark yok bence. GTX 1060 3GB ekran kartı alınmaz bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı