GTX 1060'a İşlemci ve RAM Tavsiyesi

Wocka1

Hectopat
Daha fazla  
Evet, ben yeni PC alıcam ama 2 seçenek arasında kaldım. GTX 1060 3GB'a Intel i5 6500 mü olur? Yoksa Ryzen 7 1400 mü? Hangisinde oyunlarda daha iyi performans alırım? Bir de PUBG çok çekirdekli işlemcileri desteklemiyor sırf bunun için Intel i5 6500 alınır mı? İleride o problemi updatelerle düzeltirler mi?

Benim alacağım RAM Corsair Vengeance DDR4 8 GB CL16 2400MHz. Bir yerde görmüştüm adam GTX 1060'a ve o işlemciye en az 3000MHz almalısın yoksa istediğin performansı vermez, oyun darboğaz yapar. Şimdi 2400 MHz RAM yetmez mi bu sisteme?

Son düzenleyen: Moderatör:
6500 almak doğru değil, Intel tarafında alınacak işlemciler Coffee Lake modelleridir. İki işlemci arasından da 1400 almak daha doğru. PUBG çok çekirdek kullanmasa da iki işlemci arasındaki FPS farkı fazla olmayacaktır, bu nedenle 1400 al, saf güç olarak daha güçlü bir model. RAM frekansı Ryzen sistemlerde oyun performansına etki ediyor, bütçen yetiyorsa yüksek frekanslı model al. Oyun darboğaz yapar gibi bir durum yok, bu darboğaz tabirini de bilen bilmeyen de her kılıfa uydurmaya çalışıyor, yok öyle bir şey. Ryzen için minimum 2666 frekansında RAM al derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı