GTX 1060'dan RX 6600'e geçmek

8 GB RAM varken ben sistemin tabanını toplamayı düşünürdüm. Elindeki PSU tarihi eser ve kalitesiz ise RX 6600 sevmeyebilir. Güç tüketimi düşük olsa da stabil besleme önemli.

Hocam besleme konusunda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Çünkü eskiden 150W TDP değerine sahip bir kart kullanıyordum bir sıkıntı yaratmıyordu. RAM'i halledeceğim. Teşekkürler.

Bu kötü oldu. İdare etmez mi diyorsunuz?
İşlemciyi de değiştirirseniz daha iyi olur.
O işlemci şuan O.C ile RX6600'ü besler, besleyemediği durumda da darboğazı sıkıntı yaratmayacak bir seviyede tutar. RAM daha acil bence. Anakart biraz kötü ama yine de işlemciye müdahale edilebiliyor diye biliyorum.

RAM konusunu halledeceğim hocam onda sorun yok. Yapacağınız öneri neydi?
Eğer 6GB vRAM olan versiyonunu kullansaydınız o elindekinden daha güçlü. 1080p Ultra veya 1080p 60FPS verebiliyor. Lakin artık yeni ağır oyunlarda 1080p Ultra 60FPS veremiyor 2 seçim yapacaksınız yazdığım gibi. Benim önerim şu olacaktı zaten elinde 1060 6GB güçlü bir kart var. Biraz idare ettirirdi ben sistemini yenilemeni söyleyecektim çünkü gerçekten giriş seviyesi bir sistem anakart bile düşük SSD az. Yani en kötü ileride 4K ya yükseltebileceğin bir 1080p 144Hz sistemin temellerini atabilirdin.

Merhaba arkadaşlar. Şu an elimden bulunan kartı satıp üzerine biraz daha koyup RX 6600 modeline geçmeyi düşünüyorum. Kartın tükettiği güç de az olduğu için beni cezbetti açıkçası. Performansı da güzel. Sizce mantıklı mı? Yazılımsal sorunları, ısı sorunları falan var mı?

Geçilir etkisini fark edersin.

Elindeki sistemi 6 bine koy üstüne ekran kartına 5500-6000 vereceğine buna geç.

Ekran kartına vereceğin parayla 3200 mhz 16 GB rama, 550W FSP PSU'ya, istediğin ekran kartına, 500 GB M2 SSD'ye ve kendininken daha iyi bir işlemciye sahip olursun.

O işlemci şu an O.C ile RX6600'ü besler, besleyemediği durumda da darboğazı sıkıntı yaratmayacak bir seviyede tutar. RAM daha acil bence. Anakart biraz kötü ama yine de işlemciye müdahale edilebiliyor diye biliyorum.

Eğer 6 GB VRAM olan versiyonunu kullansaydınız o elindekinden daha güçlü. 1080p Ultra veya 1080p 60FPS verebiliyor. Lakin artık yeni ağır oyunlarda 1080p Ultra 60FPS veremiyor 2 seçim yapacaksınız yazdığım gibi. Benim önerim şu olacaktı zaten elinde 1060 6 GB güçlü bir kart var. Biraz idare ettirirdi ben sistemini yenilemeni söyleyecektim çünkü gerçekten giriş seviyesi bir sistem anakart bile düşük SSD az. Yani en kötü ileride 4K ya yükseltebileceğin bir 1080p 144Hz sistemin temellerini atabilirdin.

Anladım sağ olun. Depolama birimi şu anlık iş görüyor hocam zaten SSD'ye sadece Windows kuruyorum. 6 GB modelinin bu kadar fark ettirdiğini bilmiyordum. İşlemciye dediğiniz gibi müdahale edilebiliyor. Gerekirse onu denerim.

Peki ya RX 6600 yerine 1660S veya Ti alsam nasıl olur? Sonuçta bu karlar da 3050 seviyesinde ve işimi görür gibi duruyor. Sistemime de daha uyumlu gibi.

Elindeki sistemi 6 bine koy üstüne ekran kartına 5500-6000 vereceğine buna geç.

Ekran kartına vereceğin parayla 3200 MHz 16 GB rama, 550W FSP PSU'ya, istediğin ekran kartına, 500 GB M.2 SSD'ye ve kendininken daha iyi bir işlemciye sahip olursun.

Hocam ben ekran kartına 5.5-6k para vermeyeceğim ki elimdeki kartı satıp 1000-1500TL daha koyup RX 6600'e geçmeyi söyledim ben. O kadar bütçem olsa hiç düşünmezdim bile.

Ben şu an 1660 Ti kullanıyorum. Elden Ring'i ultrada oynuyorum işlemcim kötü olduğu halde. Güçlü bir kart AMD'nin birbirinden seçmece yazılım sorunlarıyla yarın öbürgün uğraşmayayım derseniz düşünülebilir.

İşte bundan bahsediyorum. Daha yeni çıkmış oyunları bile Ultra da oynatabiliyor. 60FPS oynatmasa da high a çekip akıcı bir şekilde devam edilebilir. Fiyatları da makul. İşimi görecektir diye düşünüyorum. Darboğaz ve AMD'nin yazılım sorunu olur mu gibi dertlerden de kurtulmuş olurum.

Neyse, sizin cavaplarınzı da değerlendirerek bir karar alacağım. Cevap yazan herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı