FPS Stabilizasyonu ile ilgili ben de araştırıyorum ama şunu farkettim:
Misal CS:GO oynuyorum, 290fps alıyorum GTX 970 ile. Ekran çözünürlüğünü full yapsam da 290fps, en düşük alsam da 290fps. Çünkü, full yapınca ekran kartına yükleniyor, bu arkadaş da kendini %60-70 seviyelerinde kullanıyor 290'ı veriyor, düşük yapınca da kendini %40'lara geri çekiyor ama işlemciye yük bindiriyor yine 290 yapıyor.
Bu meseleden başka bir mesele de; fps'nin sabit kalması ile ilgili. Misal 200 ile 290fps arasında fps değerlerini görebiliyorum kimi zaman oyun esnasında. Full 290'a çakılsın istiyorum aslında ama olmuyor çünkü oyun esnasında GPU kullanım verileri sürekli değişiyor, GPU kullanımı inanıyorum ki full %99'da dursa değişmeyecektir çünkü gerçekte 400'leri geçen fps değerlerim oluyor ama ben fps_max 300 ile oynuyorum. Ben de %99 yapmanın yolunu arıyorum ama bulamadım, sallamasyon bi Kombustor penceresinde bile %99 kullanılan GPU oyunlarda kullanmıyor kendini. Sanırsam güç tasarrufu, fan çalışmasında tasarruf gibi etkenlerden değişken oluyor bu olay. Ben bütün bu güç tasarrufu vs yok fan yıpranmasıymış hiç birini istemiyorum ama yapamadım

Seninki de böyle bişi diye düşünüp uzuuuunca yazdım.