GTX 1070 1080p Performansı

80-140 fps alıyorsan ekran kartı iyi çalışıyor. FPS'yi stabil yani dengeli hale getiremezsin çünkü oyunu oluşturan grafiklerdeki her objenin poligonları, poligon sayıları vs aynı değil. Grafikler değiştikçe fps değişecektir.

FPS Stabilizasyonu ile ilgili ben de araştırıyorum ama şunu farkettim:
Misal CS:GO oynuyorum, 290fps alıyorum GTX 970 ile. Ekran çözünürlüğünü full yapsam da 290fps, en düşük alsam da 290fps. Çünkü, full yapınca ekran kartına yükleniyor, bu arkadaş da kendini %60-70 seviyelerinde kullanıyor 290'ı veriyor, düşük yapınca da kendini %40'lara geri çekiyor ama işlemciye yük bindiriyor yine 290 yapıyor.
Bu meseleden başka bir mesele de; fps'nin sabit kalması ile ilgili. Misal 200 ile 290fps arasında fps değerlerini görebiliyorum kimi zaman oyun esnasında. Full 290'a çakılsın istiyorum aslında ama olmuyor çünkü oyun esnasında GPU kullanım verileri sürekli değişiyor, GPU kullanımı inanıyorum ki full %99'da dursa değişmeyecektir çünkü gerçekte 400'leri geçen fps değerlerim oluyor ama ben fps_max 300 ile oynuyorum. Ben de %99 yapmanın yolunu arıyorum ama bulamadım, sallamasyon bi Kombustor penceresinde bile %99 kullanılan GPU oyunlarda kullanmıyor kendini. Sanırsam güç tasarrufu, fan çalışmasında tasarruf gibi etkenlerden değişken oluyor bu olay. Ben bütün bu güç tasarrufu vs yok fan yıpranmasıymış hiç birini istemiyorum ama yapamadım :D
Seninki de böyle bişi diye düşünüp uzuuuunca yazdım.

Heh, doğru söyledin. Yük bindirmiş oluyorsun. GTX1070 zaten 1080p'de %60-65 kullanıyor ortalama. DSR'e çıkmadığın takdirde GTX970 kullanıyor gibi olacaksın.
Sen böyle söyleyince çok mantıklı geldi. Teşekkürler.

Sürücü'den kaynaklı olabilir. Mümkünse eski sürücüyü kur. Nvidia 3D ayarlarınıda kurcalamakta fayda var.
Kardeşim, kartı kullanmıyorum. Almayı düşünüyorum bu sebepten dolayıdır ki araştırıyorum. Dediğimi MSI GTX 1070 inceleme videosuna bakarsan çok daha iyi anlayacaksın.

80-140 fps alıyorsan ekran kartı iyi çalışıyor. FPS'yi stabil yani dengeli hale getiremezsin çünkü oyunu oluşturan grafiklerdeki her objenin poligonları, poligon sayıları vs aynı değil. Grafikler değiştikçe fps değişecektir.
İyi anlatamadım galiba. 1080p'de stabilite sorunu var. Fakat 1440p'de yok. Şimdi anlatabildim mi?

FPS Stabilizasyonu ile ilgili ben de araştırıyorum ama şunu farkettim:
Misal CS:GO oynuyorum, 290fps alıyorum GTX 970 ile. Ekran çözünürlüğünü full yapsam da 290fps, en düşük alsam da 290fps. Çünkü, full yapınca ekran kartına yükleniyor, bu arkadaş da kendini %60-70 seviyelerinde kullanıyor 290'ı veriyor, düşük yapınca da kendini %40'lara geri çekiyor ama işlemciye yük bindiriyor yine 290 yapıyor.
Bu meseleden başka bir mesele de; fps'nin sabit kalması ile ilgili. Misal 200 ile 290fps arasında fps değerlerini görebiliyorum kimi zaman oyun esnasında. Full 290'a çakılsın istiyorum aslında ama olmuyor çünkü oyun esnasında GPU kullanım verileri sürekli değişiyor, GPU kullanımı inanıyorum ki full %99'da dursa değişmeyecektir çünkü gerçekte 400'leri geçen fps değerlerim oluyor ama ben fps_max 300 ile oynuyorum. Ben de %99 yapmanın yolunu arıyorum ama bulamadım, sallamasyon bi Kombustor penceresinde bile %99 kullanılan GPU oyunlarda kullanmıyor kendini. Sanırsam güç tasarrufu, fan çalışmasında tasarruf gibi etkenlerden değişken oluyor bu olay. Ben bütün bu güç tasarrufu vs yok fan yıpranmasıymış hiç birini istemiyorum ama yapamadım :D
Seninki de böyle bişi diye düşünüp uzuuuunca yazdım.
Ne yazık ki değil!

Kartı alabilirsin bir sıkıntısı yok her oyunda yarı GPU kullanımı yok çok güzel stabilite oyunlar da mevcut. Ama mesela GTA 5'te MSAA yı fullemeden 1080p'de oynayamıyorsun. Onun yerine DSR ile 2K yap MSAA x2 yap 70 fps te babalar gibi oyununu oyna. Ben öyle yapıyorum şahsen.

Kartı alabilirsin bir sıkıntısı yok her oyunda yarı GPU kullanımı yok çok güzel stabilite oyunlar da mevcut. Ama mesela GTA 5'te MSAA yı fullemeden 1080p'de oynayamıyorsun. Onun yerine DSR ile 2K yap MSAA x2 yap 70 fps te babalar gibi oyununu oyna. Ben öyle yapıyorum şahsen.
Kardeşim sen bu kartı mı kullanıyorsun?

Sana birşey soracağım sence 1080p için 1060 mı alayım yoksa 1070 mi?

1070 alırsam eğer senin gibi yapacağım.

Kardeşim sen bu kartı mı kullanıyorsun?

Sana birşey soracağım sence 1080p için 1060 mı alayım yoksa 1070 mi?

1070 alırsam eğer senin gibi yapacağım.
Evet 1070 kullanıyorum, 1080p monitörüm var DSR oldukça güzel. DSR ile 2K oynayınca 1080p'e dönünce Ultra-Low farkını yaşıyorsun oynayamıyorsun resmen. 1060 kötü değildir ama 1070 imkanın varken kesinlikle al.

Önerilerin için minnettarım. Selametle kal.
Evet 1070 kullanıyorum, 1080p monitörüm var DSR oldukça güzel. DSR ile 2K oynayınca 1080p'e dönünce Ultra-Low farkını yaşıyorsun oynayamıyorsun resmen. 1060 kötü değildir ama 1070 imkanın varken kesinlikle al.

Bu arada seni yakalamışken sorayım monitörün kaç inç?

Ve de hangi monitörü kullanıyorsun?

Kimisi küçük monitör sevmez kimisine göre de bu büyüklük fark etmez. Stabilizasyon sorunu dediğin şey aslında GTX 1070'in 1080p'de çok yüksek FPS değerlerine çıkması sonucu GPU'nun sabit olarak %100'ünün kullanılır biçimde kalamaması ile oluyor. Yani tam performansta çalışmıyor. Arkadaşların sana DSR önerme sebepleri GPU kullanımını sürekli %99'da tutarak daha az değişen bir FPS değeri elde ederek daha stabil bir oyun deneyimi yaşamak. Kart 1080p için değil 1440p için orası bir gerçek ama 1080p monitör ile de 1440p oyun oynayabilirsin DSR kullanarak. DSR FPS'ye etki etmiyor demişsin bir mesajında, DSR dediğin şey karta senin ayarladığın çözünürlükte yük bindirtiyor 1080p monitör bile kullansan 4K çözünürlük işletebilirsin kartına ve FPS'ye doğrudan etki eder. Ayrıca eğer bütçen varsa 23-24 inch monitör alman daha iyi olur bu arada bana sorarsan.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı