GTX 1070 + 60Hz 24" Monitör vs RX580 + 75Hz 21" FreeSync Monitör

Merhaba, GTX1070 gibi bir kartı 1080p 60Hz bir monitörle kullanmak gerçekten yapabileceğin en mantıksız tercihlerden biri olur. Anladığım kadarıyla belirli bir bütçen var, onu daha mantıklı bir şekilde donanım parçalarına dağıtman senin yararına olur. GTX1070 2K çözünürlüğe hitap eden bir kart. 1080p oynadıktan sonra inan ister GTX1060 takmışsın ister GTX1080 Ti takmışsın hiç bir gözle görülür fark olmayacak, hatta 60Hz monitörde, GPU'nun ürettiği yüksek FPS rakamları tearing (yırtılma) olarak sana geri dönecek. 2K monitör alacak bütçen yoksa, FreeSync monitörlerin uygun fiyatlarını göz önünde bulundurarak RX580 tercihi çok daha mantıklı duruyor (Enhanced Sync teknolojisi sayesinde 46-75Hz aralığının üzerinde de tearing problemini çözdü AMD). Malum G-Sync monitör fiyatları oldukça yüksek. 1080p ve FreeSync teknolojisi ile tearing ve stuttering sıkıntıları yaşamadan gayet akıcı bir oyun deneyimi elde edebilirsin.

RX580 teklemeye başlamış falan diyenlere gülüp geçin sadece. GTX1060 ile beraber 1080p için gayet kaslı kartlar. Malesef marka fanatizmi yüzünden insanları burada yanlış yönlendiriyor bazı arkadaşlar.

Kesinlikle ama kesinlikle Rx 580 al. Çünkü GTX 1070 1080p için üretilmedi. En az 2k monitörün olması gerekiyor çünkü halk arasında 'ekran kartı darboğazı' denen şey olur. Bu ne demek hemen açıklayım. Buradaki amaç ekran kartından tam verim alabilmek. Siz bunu sağlamazsanız FPS havada uçuşur. Yanlış anlaşılıyor bu durum. Benin FPS yüksek daha akıcı. Böyle birşey yok. Bizim amacımız kartın en yüksek performansında 50 FPS nin üzerinde almaktır. O yüzden en az 2K monitörün almazsanız o kartın anlamı kalmaz. O yüzden Rx ve FreeSync monitör alın ve 75 FPS ye sabitleyin. Bu bu kadar basit. İyi günler.

RX580 + 75HZ 21'' FreeSync Almak daha mantıklı. 1070 2k için daha uygun bir kart.

GTX 1070 2K için yapılmış 1080p için alınmaz, saçmalık falan diyenler kessin artık sesini 1080p 60Hz monitör ile GTX 1080 bile kullanılır hemde hiç bir sıkıntı olmaz. Ben şuan GTX 1070 ile 1080p 60Hz kullanıyorum AAA oyunlarda bütün ayarlar ultra da 60 FPS nin altına düştüğü bile oluyor. Onun için GTX 1070 ile 1080p 60Hz rahatlıkla kullanılır. İmkan varsa 1080p 144 Hz bir monitörle daha iyi olur ama kesinlikle 1080p 60Hz monitörü olanlar rahatlıkla alabilir. İsteyene istediği oyunun videosunu atabilirim.

60Hz Adaptive Sync özelliği olmayan bir monitöre sürekli yüksek FPS değerleri göndermek eğer "hiçbir" sıkıntıya sebep olmuyorsa kusura bakmayın siz hiçbir şeyden anlamıyorsunuz. Ya da G-Sync, FreeSync, V-Sync hatta Enhanced Sync gibi teknolojiler tamamen üreticilerin can sıkıntısından üretilmiş şeyler. Bilgisi olmayan insanların bu derece ahkam kesmesi de garip. GTX1080 ekran kartına 40-75Hz çalışan 1080p G-Sync monitörler bile yetersiz gelirken, sizin bizden sesimizi kesip 60Hz 1080p monitörde herhangi bir sorun olmayacağı savına katılmamızı beklemek saçmalık.

16ms'de bir kare gösterebilme yeteneğine sahip 60Hz bir monitöre, iyimser düşünürsek ULTRA ayarlarda 120FPS gönderen bir GTX1080 her 8ms'de bir yeni bir kare gönderecek. Sizce gösterebilme kapasitesinden daha hızlı şekilde kare bilgisi alan monitör GPU'nun hızına yetişemediği için ne gibi problemler yaratabilir? Sorunun cevabı için "tearing" ve "stuttering" nedir, nasıl oluşur, Google'a bir sorun, araştırın ondan sonra burda insanlara sesinizi kesin diyin.

Çok bilmiş kardeşim ben ahkam kesmiyorum sağda solda duyduğum şeyleri de gelip burada paylaşmıyorum. Ben tamamen kullandığım, deneyimlediğim şeyleri buradan paylaşıyorum teorileri değil yaşadığım pratikleri aktarıyorum. Altını çizerek de söylüyorum az anlayan arkadaşlar için adamın elinde 1080P monitör varsa canıda istiyorsa GTX 1080 alır. Ben illa FullHD monitöre GTX 1080 alın demiyorum.

Benim sağdan soldan duyduğum sonucuna nasıl ulaştın anlayamadım Bahsettiğim konular da teori değil, uzun yıllardır süre gelen ve piyasadaki iki dev'in (AMD ve Nvidia) çözmek için ciddi yatırımlar yaptığı ve şu an ürettikleri teknolojilerle çözdükleri problemler. Senin gözünün bu problemleri algılayamaması onların var olmadığı anlamına gelmiyor. Kaldı ki 1080p 60Hz, 1080p 144Hz Freesync, 2k 75 Hz FreeSync monitörler kullandım. 60 FPS'nin üzerine çıkan her ekran kartı 1080p 60Hz monitörde yırtılmalar meydana getirir. Çoğu oyuncu için oyun zevkini yok eden katlanılmaz bir olay. Oynar mısın, oynarsın. Kasma yapar mı ? Yapmaz. Ama buna "sorunsuz" bir deneyim diyemezsin, çünkü öyle değil. İnsanlara yanlış bilgilendirmeyelim. Kimseye de ahkam kesmiyorum, insanları "doğru" bilgiler kullanarak bilgilendirmek ve doğru tercih yapmalarına destek sağlamak istiyorum.

60 FPS'nin üzerine çıkan her ekran kartı 1080p 60Hz monitörde yırtılmalar meydana getirir.
Böyle durumlarda V-Sync veya Fast Sync gibi teknolojileri kullanabilirsiniz. Ekran kartı 100 FPS veriyor diye siz de 100 FPS'de oynamak zorunda değilsiniz. Kaldı ki Fast Sync'de herhangi bir FPS kısıtlaması da olmuyor, gözlemlediğim kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…