GTX 1070 + 60Hz 24" Monitör vs RX580 + 75Hz 21" FreeSync Monitör

Bu kişiden kişiye değişen bir olay değil. GTX 1070'i 1080p, 60 Hz monitörde kullandığında tam performansını alamayacaksın.
Bence öyle, çünkü 2k'da Ultra'da zaten 144FPS almayacak AAA oyunlarda. 4k'da orta-yüksek ayarlarda da 144 almayacak. Ben de FPS ya da çok fazla FPS'e ihtiyaç duyan oyunları fazla oynamıyorum. Benim için yenileme hızı önemli değil o yüzden. 144Hz 1080p alacağıma ben 2k monitör alırdım, tam olarak çözünürlüğü kullanmak için.

Konu 1080p olduğu için olabilir mi?

RX 580 bile 1080p de yetersiz kalabiliyor. Bence 1070 + 60HZ monitör iyidir. İleride monitörü değiştirirsin.
Nasıl yetersiz geliyor, söylesene. RX 580 ile 2K falan mı kullanmayı düşünüyorsunuz?

580, tam olarak 1080p kartı. Yetersiz geldiği falan yok.

Konu 1080p değil, monitör ve ekran kartı seçimi. Fazla FPS'e ihtiyaç yok ise, AAA oynanacak ise 60Hz bir monitör gayet alınabilir. Mutsuz da etmez. Fazla FPS'e ihtiyaç duyuluyor ise 580 ile 144Hz alınmalı. Ben 60FPS'in yeterli geldiği taraftayım, 60Hz ya da 75Hz monitör ile DSR yapıp 2k'da AAA oyunumu oynarım ki 470 kullanıyorum, kullandığım kartta da gücünün yettiğince bunu yapıyorum.

Konu 1080p olduğu için olabilir mi?

Nasıl yetersiz geliyor, söylesene. RX 580 ile 2K falan mı kullanmayı düşünüyorsunuz?
Yeni çıkacak olan oyunların grafiklerine bakarsak bence GTX 1070 daha mantıklı olur. Far Cry 5'in fragmanını görmediniz mi? Tamam Ubisoft bazen şişirilmiş fragmanlar yayınlayabiliyor ama oyunların grafik kalitesinin yükseldiği için RX 580 yeni oyunları 1080P ultra ayarlarda oynatamayabilir. Oynatsa bile FPS biraz düşük olabilir. 2K için DSR'de kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı