GTX 1070 BF 1 Beta Düşük FPS Sorunu

Fatih Kerem

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Zotac GTX 1070 AMP Extreme ekran kartım var, Battlefield 1 Beta oynuyorum. Başka kişilerin yayınladıkları videolarda 1070 ile ultra ayarlarda bulunduğum yerde 90 FPS alırken, ben ve arkadaşım ultra ayarlarda aynı yerde 40-50 arası FPS alıyoruz. Bunun sebebi nedir acaba? Allah'ını seven yardım etsin, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Fatih Kerem
Sorununuzun %90'ı çözüleceğine inanıyorum. En azından darboğaz olmayacak. %10 luk bir kısım ise süpriz hatalar çıkabilir :) İşlemciyi i7 6700/K alınca GPU kullanımı %90 larda olacak orası kesin. i7 6700K için o anakart alınmamalı. Z170 serisinden almanız lazım yoksa OC yapamassınız. Eğer OC yapmak istemiyorsanız i7 6700 alın, oda çok güçlü bir işlemci. Gerçi yeni ekran kartlarının çıkmasıyla en güçlü işlemciye bile güven kalmıyor, i5 ler bile GTX 1070'de sıkıntı çıkarabiliyor :)

@ibrahim zdemir hocam gözümden kaçtı deyin, sizden beklemezdim :) B150 anakarta OC'li işlemci ile uyumlu yazmışsınız. OC'yi kullanamaz alacak arkadaş.
OC tan anlamıyorum hocam takıp çalıştıracağım sadece, tek derdim sistemimde sıkıntı olmaması mümkün olduğunca ucuz ve sağlıklı sistemi kurmayı istiyorum sadece. Süpriz hatalar demişsiniz neler olabilir mesela? Ayrıca 6700 ile 6700k arasında 100 lira gibi bi fark var olmuşken üst seviye olsun istediğimden 6700k yı tercih ediyorum. Olmadı şöyle yapalım ekran kartım gtx 1070. Bana en uygun sıkıntı çıkarmayacak ve en ucuz sistem ne olabilir fikirlerinizi sunabilir misiniz?

AMD en kral işlemciyi çıkarsın gene "GTX1070" in hızına yetişemez. "i5 skylake" ler bile "GTX1070" e doğru düzgün yetişemezken sen nasıl "8350" ye güvenebiliyorsun hayret ediyorum. "AMD" artık hikaye oldu, yazılım, performans, harcanan elektrik ve dahasından hep noksan ve hep dezavantaj, heleki laptop dünyasını per perişan etti. "GTX1070" dahil hatta " GTX Titan X Pascal" a bile yetecek en güzel işlemciler "i7 6700 ( Şiddetle öneririm, ben kullanıyorum ısınma derdi hiç yok i7 6700k ya Overclock bile yapsan oyunda farkı çok zor hissediliyor.) "i7 6700k" azıcık daha güç istiyorsan ( azıcık yani 3-4 fps, oda Overclock ile ve ısınma sıkıntısı var iyide soğutucu ister) seçebilirsin, ama tercih senin, ikisi'de sağlam işlemci.
Bu ne fan boyluk? Amd zen ailesnin en güçlü işlemcilerinden biri i7 6950x'den daha hızlı.Amd Gtx 1070'in gücüüne yetişemez diyorusn. Sen 6950x'in gücünün yetmeyeceğini de söylüyorsun bu yazında Gtx 1070e. Sen i7 6950X'in gücünün yetmeyeceği bir karta
(kurduğun cümleye dayanarak)
i7 6700 al diyorsun bunun neresi mantıklı mantıklı açıklar mısın?

OC tan anlamıyorum hocam takıp çalıştıracağım sadece, tek derdim sistemimde sıkıntı olmaması mümkün olduğunca ucuz ve sağlıklı sistemi kurmayı istiyorum sadece. Süpriz hatalar demişsiniz neler olabilir mesela? Ayrıca 6700 ile 6700k arasında 100 lira gibi bi fark var olmuşken üst seviye olsun istediğimden 6700k yı tercih ediyorum. Olmadı şöyle yapalım ekran kartım gtx 1070. Bana en uygun sıkıntı çıkarmayacak ve en ucuz sistem ne olabilir fikirlerinizi sunabilir misiniz?
Süpriz hatalar herşeyden çıkabilir. Mesela RAM'lerde sorun çıkar, HDD'de sorun olur fps kaybı yaşarsınız onun gibi normalde olmayacak şeyler. i7 6700K OC yapılan işlemci. Eğer tanıdığınız birine veya bu işlerden anlayan birine OC yaptırırım derseniz 6700K + Z170 bir anakart alın. 6700K OC yapınca daha performanslı ama ben OC'ye sıcak bakmıyorum. Dikkatli yapılmassa anakartıda yakabilir işlemciyi de bozabilir. GTX 1070 için i7 6700 yeterli ve daha uygun fiyatlı. B150 Gaming M3 anakart DDR4 16GB RAM ve i7 6700 en iyi seçim olacaktır. H170 Gamin M3 ile B150 Gaming M3 arasında M.2'deki SSD performans farkı var. M.2 SSD ise zaten piyasada çok çok az. İki anakart arasında kalite farkı yok, sadece veri aktarım hızı var zaten kullanılan SSD'lerin %90'ı SATA ile bağlanıyor.

@Fatih Kerem

@SideWinder hocam gözümden kaçtı deyin, sizden beklemezdim :) B150 anakarta OC'li işlemci ile uyumlu yazmışsınız. OC'yi kullanamaz alacak arkadaş.

Farkındaydım hocam ama telefondan yazıyordum. Yoksa ben her zaman K serisi için H bile değil, Z seri önermişimdir. :D

Süpriz hatalar herşeyden çıkabilir. Mesela RAM'lerde sorun çıkar, HDD'de sorun olur fps kaybı yaşarsınız onun gibi normalde olmayacak şeyler. i7 6700K OC yapılan işlemci. Eğer tanıdığınız birine veya bu işlerden anlayan birine OC yaptırırım derseniz 6700K + Z170 bir anakart alın. 6700K OC yapınca daha performanslı ama ben OC'ye sıcak bakmıyorum. Dikkatli yapılmassa anakartıda yakabilir işlemciyi de bozabilir. GTX 1070 için i7 6700 yeterli ve daha uygun fiyatlı. B150 Gaming M3 anakart DDR4 16GB RAM ve i7 6700 en iyi seçim olacaktır. H170 Gamin M3 ile B150 Gaming M3 arasında M.2'deki SSD performans farkı var. M.2 SSD ise zaten piyasada çok çok az. İki anakart arasında kalite farkı yok, sadece veri aktarım hızı var zaten kullanılan SSD'lerin %90'ı SATA ile bağlanıyor.
Hocam zaten İ7 6700K alacaksa benim gibi MSİ M5 yada M7 almalı. Çünki bu anakart O.C.' yı kendi yapıyor ve işlemciye bir şey olursa garanti veriyor MSİ.

Yani sizin için İ7 6700K ve B150 Mortar artic iyi bir seçim olacaktır. (y)

Hocam zaten İ7 6700K alacaksa benim gibi MSİ M5 yada M7 almalı. Çünki bu anakart O.C.' yı kendi yapıyor ve işlemciye bir şey olursa garanti veriyor MSİ.
M5, M7'de pahalı olur. Arkadaş en uygun ve en ucuz istemiş . Anakartın OC yapması güzel birşey ama pahalı o anakartlarda, o yüzden B150 M3 + i7 6700 daha iyi bir seçim.

M5, M7'de pahalı olur. Arkadaş en uygun ve en ucuz istemiş . Anakartın OC yapması güzel birşey ama pahalı o anakartlarda, o yüzden B150 M3 + i7 6700 daha iyi bir seçim.
Yok hocam, ben pahalı olduğunu göstermek için yazdım zaten.

Ki O.C. yapmasını bilmiyorsa M5 yada M7 almasının da bir anlamı yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı