GTX 1070 ekran kartı için işlemci önerisi

Yer
Ankara
GTX 1070 ekran kartını 1080 piksel çözünürlükte kullanmak için en az hangi Intel/AMD işlemci uygundur sizce?
İkinci el türü bir işlemci almayı düşünüyorum. Yani minimum türü, darboğazı önlemeye yetecek bir işlemci lazım. Mesela Ryzen 5 1600 nasıldır?
Daha çok araba, motosiklet yarışı türü şeylere ilgi duyuyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 ekran kartını 1080 piksel çözünürlükte kullanmak için en az hangi Intel/AMD işlemci uygundur sizce?
İkinci el türü bir işlemci almayı düşünüyorum. Yani minimum türü, darboğazı önlemeye yetecek bir işlemci lazım. Mesela Ryzen 5 1600 nasıldır?
Teşekkürler.

Bütçen ne kadar? Elinde mevcut hangi parçalar var?

Teşekkürler.
Aynı ekran kartını yaklaşık 1 senedir, Ryzen 5 3600 ile kullanıyorum. Tavsiye ederim. Ama ddr2 bellek kullandığınızı yeni gördüm. Eğer dediğim işlemciyi alırsanız komple ddr4 sisteme geçmeniz gerekiyor.

Anakart, Ram bellek, fan nedir sizde?
Q9300 işlemcinin kule tipi soğutucusunu bu işlemci ile kullanabilir miyim?
Anakart: Asus un b450m k modeli var.
Ram: Corsair ın16gb 3000mhz li modeli
Fan: Kule tipi kullanıyorum ben. Bana şimdilik yeterli oluyor. Siz ağır işler yapacağım derseniz veya güvenemezseniz hava soğutucu bakabilirsiniz.
Eğer siz de aynı işlemciyi alacaksanız. DDR4 sisteme geçmeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı